Bir velinin dağıttığı meyve suyu öğrencileri hastanelik etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Eylül 2008 17:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mustafa ARSLAN- Onur ÖZKAN/BURDUR, (DHA)

BURDUR kent merkezinde bulunan Türk Hava Kurumu İlköğretim Okulu'nda bir velinin dağıttığı meyve suyundan içen 14 öğrenci zehirlendi.

Türk Hava Kurumu İlköğretim Okulu'nda, kimliği açıklanmayan hayırsever bir veli, 2'nci teneffüste okulda bulunan öğrencilere meyve suyu ve simit dağıttı. Son derse giren öğrencilerden 14'ü mide bulantısı ve baş sönmesi şikayeti ile Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Meyve suyundan zehirlendiği tespit edilen öğrenciler şüşahade altına alındı.

Zehirlenen öğrencileri ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, ?Hayırsever bir velimiz okuldaki bütün öğrencilere simit ile meyve suyu dağıtmış. Öğrencilerimizden 14'ü mide bulantısı şikayeti ile hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumları iyi. Hayırsever velinin 2 tane torunu bu okulda okuyor. Bu 2 öğrenci de hastaneye kaldırılanlar arasında? diye konuştu.

162 öğrencisi bulunan Türk Hava Kurumu İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin tamamına simit ve meyve suyu dağıtıldığı ancak 14 öğrencinin mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle hastaneye kaldırıldığını söyleyen Yiğit, meyve sularının son kullanma tarihinin 2009 olduğunu kaydetti.

Burdur Vililiği'nden yapılan yazılı açıklamada, ?Türk Hava Kurumu İlköğretim Okulu'nda hayırsever bir vatandaşın dağıtmış olduğu meyve suyundan 14 öğrenci zehirlenmiştir. 2 intaniye uzmanı hizmet vermekte olup öğrencilerin hayati tehlikeleri bulunmamaktadır? denildi. Hastaneye kaldırılan öğrencilerin tamamı taburcu edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber