YÖK, öğrenci affına ilişkin yasa tekliflerine görüş hazırladı

Haber Giriş : 13 Kasım 2004 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK, öğrenci affı ve konuya ilişkin yasa teklifleri hakkında görüş hazırladı. Genel Kurul, "konu, amaç, kapsam, süre unsurlarının netleştirilmesi gerektiğini, bu aşamada bir öneri getirmenin söz konusu olmadığına" karar verdi.

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nun öğrenci affı ve Bağımsız İstanbul Milletvekili Emin Şirin ile DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın hazırladıkları kanun tekliflerine ilişkin görüş istemesi üzerine, Genel Kurulu'nda konuyu değerlendirdiklerini bildirdi. YÖK'ün ve üniversitelerin "af kanunu"na geçmişten bu yana hep kuşkulu yaklaştığını ifade eden Teziç, Kurul'un ortak görüşünü şöyle açıkladı:

"Böyle bir konunun en azından görüşülebilmesi, karara ulaşılabilmesi için, çıkarılması düşünülen yasanın konusu, amacı, kapsamı ve süre açısından hangi zaman dilimine bağlı çıkarılacağı, eni konu görüşülmeden, üzerinde bir açıklık sağlanmadan düzenleme yapılmamalıdır.

Konu, amaç, kapsam, süre unsurları ciddi biçimde değerlendirildiği zaman zaten kanunun gündeme alınıp alınamayacağı da ortaya çıkar. Ancak bu aşamadan sonra, bunlar üzerinde bir açıklık getirildikten sonra Parlamento bir düzenlemeye gidebilme olanağına kavuşmuş olur. Bunlar üzerinde bir berraklık sağlanamazsa gündeme alınması da söz konusu olmayabilir. Biz böyle baktık konuya. O yüzden bir öneri getirmemiz bu aşamada söz konusu değil."

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber