Düello henüz bitmedi: Fırat'tan yeni açıklamalar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Eylül 2008 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP'li Kılıçdaroğlu'yla aralarında Perşembe günü Meclis'te yaşanan tartışmayla ilgili yeni açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgeleri daha sonra incelemesi sonucu belgelerde bazı eksik ve yanlışlar gördüğünü söyleyen Fırat, gündemi yeniden alevlendirecek çok ilginç ve yeni iddialarla BAykal ve Kılıçdaroğlu'nu suçladı.

İşte Fırat'ın konuşmasından satırbaşları:

*Kamuoyunu meşgul ettiğimiz için halkımızdan özür diliyorum.

*Kılıçtaroğlunun iddiası iki vardı. Benim bu iki konu üzerinde tartışacağımızı söylememe rağmen buna uyulmadı.

*Birincisi, Menas AŞ.'nin hayali ihracat olayıydı. TBMM'deki tartışmada bu konu tartışılmıştır. (İlgili kararla ilgili) belgeleri basının almamış olabileceğini düşünerek bu belgelerin onlara da dağıtılması imkanı bulundu. O ana kadar Ukrayna ile ilgili konuşulmuş, ancak daha sonra Sayın Kılıçdaroğlu başka bir konu hakkında belge sunmuştur.

*Dün hayali ihracatla ilgili belge elime geçti. Bu belgeyle ilgili kamu görevlesine de ulaştım. Kendisi bana bu konuyla ilgili vicdan azabı duyduğunu ve belgeleri bayramdan sonra bana ileteceğini söyledi.

*İkinci iddia ise uyuşturucu madde ile ilgili iddiadır. benim yurtdışında olduğum bir sırada, bir Türk televizyonunda bu konuyla ilgili yayın yaptı. Bilgiler Vatan Gazetesine geldi. Ankara temsilcisi beni aradı, ona bu şirketle alakamın kesildiğini söyledim. İlişkimin kesildiğine dair belgeyi noterde tastik ettirerek Vatan Gazetesi temsilcesine gönderdim. Aradaki tarih farkı bundan kaynaklanmaktadır.

*Ben hiçbir şekilde bu iddianın geçerli olduğu kanısında değilim. Basını takip ettiğimde bir yanlış olduğunu görüyorum. Aracın Menas şirketine ait olduğu izlenimi var. Menas nakliye yapmamaktadır. Aracı yoktur. Suçlu olan şoför de Menas'ın değil, Turgut nakliyat'ın adamıdır. Bu olayla ilgili Menas hiçbir şekilde suçlanmamaıştır. Şoför halen yargılanmaktadır.

*Bir iddia daha var. Menas şirketinin kırmızı hatta devamlı kontrolde tutulması gerektiği iddia ediliyor. Gümrük Müsteşarlığında yaptığım incelemede Menas'ın hiçbir zaman kırmızı hat uygulamasına girmediğini gördüm.

*Size dünyada emsali görülmemiş bir üçkağıtçılıktan bahsetmek istiyorum. Küçükken Sülün Osman diye bir dolandırıcı vardı. Ben ismini önünde bir partinin Grupbakan vekili sıfatı olan bir insanın yüzlerce kamera önünde elinde belgeyi sallaması üzerine ben de o belgeyi doğru sanmıştım. Belgenin fotokopisini çektim, ama inanın okumadım. Ertesi gün büromu topalrken bu belge elime geçti. Kılıçdaroğlu o belgeyle 'Fırat Menas'ın kırmızı hattan çıkarılmasını istemiştir' diyordu.

*Bu belgenin tarihi 12.18.2007. Belgede gümrük baş kontrolörü tarafından düzenlenen soruşturmaya gerek olmadığına yer verilmektedir. Bu belgenin neresinde kırmızı hattan çıkarılmasını istediğim yazmaktadır? Bir şeye daha dikkatinizi çekmek istiyorum. Uyuşturucu tırı, Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği Kırmızı hat belgesinden yedi ay sonra yakalanmıştır. Kılıçdaroğlu harkesi aldatmıştır. Bunu yapabilmek için ya sahtekar olmak lazım, ya da karşınızdaki herkesi aptal olarqak görmeniz lazım.

*Neden Dengir Fırat hedef alınmıştır. Ben bu konuda haftada bir-iki toplantı yapacağım. Neden Baykal eşi ve kendisi hakkında mal beyanı yapmaktan neden kaçınıyor. Eğer formatı bilmiyorsa başbakanlığın sitesinden örneğine bakıp yapsın, görelim. İkincisi sayın Baykal 'benim iki gayrimenkulüm var' diyor. bunları avukatlıkla kazandığını söylüyor. Saygı duyuyorum. Ancak avukatlık bir serbest meslektir ve vergiye tabidir.

*Tüekiye Sınayi Kalkınma bankasının halka arzettiği menkul değerlerin bır kısmını eşi, kızı ve kendi adına yapmıştır. Ancak CHP kontenjanından İş Bankası yönetimine seçilen bir kişinin şoförünün ve o yöneticinin eşinin sekreteri üzerinden neden alım yaptınız? Baykal bunları açıklasın. Bana istedikleri kadar saldırabilirler. Benden bir şey çıkmaz. Ama ben bunu sonuna kadar soracağım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber