Hava sıcaklığı çarşamba artıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2008 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayramın son günü ise yurtta yağış beklenmezken, mevsim normalerinin altında seyreden hava sıcaklığının çarşamba gününden itibaren tüm yurtta artması bekleniyor.

Kuzey kesimlerde mevsim normalleri civarında olması tahmin edilen sıcaklıklar, güney kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Sağanak yağış var

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nü tahminlerine göre, bayramda ve sonraki günlerde hava şöyle olacak;

Yarın: Bütün bölgeler parçalı ve çok bulutlu; Marmara' nın güney ve doğusu, Karadeniz, kuzey ve iç Ege, İç Anadolu, Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Tekirdağ, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; Marmara'nın doğusu, iç Ege, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz' in doğusu ile Isparta çevrelerinde kuvvetli olacak.

30 Eylül (Bayramın 1. günü): Yurdun kuzey, iç ve doğusu parçalı ve çok bulutlu; Karadeniz, İç Anadolu' nun doğusu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kocaeli ve Sakarya çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek. Yağışlar; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu' nun doğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olacak.

1 Ekim (Bayramın 2. günü): Yurdun doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusu yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek. Yağışlar genellikle sağanak, Kars ve Ardahan'ın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

2 Ekim (Bayramın 3. günü): Yurtta yağış beklenmiyor. Yurdun kuzeydoğusu ile zamanla Trakya parçalı çok bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

3 Ekim: Yurdun batı kesimleri parçalı çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve kuzey Ege kıyıları kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber