Dolandırıcı bürokrattan kurbanlara Meclis turu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Ekim 2008 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nurettin KURT/ ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nde görevli bürokrat Rafet P. hakkında "TBMM'de tanıdıklarım var, AKP'li Meclis Başkan Vekili Nevzat Pakdil iyi arkadaşımdır" diyerek işe yerleştirme bahanesiyle para alıp dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle 6 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Rafet P.'nin kurbanlarına güven vermek için TBMM'ye götürüp oda-oda gezdirdiği de belirlendi. Cumhuriyet Savcısı Adil Acar'ın Ağır Ceza Mahkemesi'ne açtığı davanın iddianamesinde ilginç dolandırıcılık olayı şöyle anlatıldı:

Siyasi çevrem var

"Bayındırlık Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde veri hazırlama kontrol işletmeni olarak görev yapan Rafet P., tanıştığı işsiz kişilere 'Gümrük Müsteşarı Galip Özdemir'i tanırım, AKP'li Meclis Başkan Vekili Nevzat Pakdil iyi arkadaşımdır, çeşitli devlet kademelerinde işe yerleştiririm' diyerek, Murat A., Engin T., Gülten A.'dan belli miktarlarda paralar aldı. Bununla yetinmeyen Rafet P., dolandıracağı kurbanlarına güven vermek için de bazı müştekileri TBMM'ye götürüp mecliste bazı kişilerin odalarına girip çıkarak siyasi kişileri tanıdığına inandırıp güven kazandı. Rafet P.'ye işe girecekleri ümidi ile para veren mağdurlar, aradan uzun süre geçmesine rağmen bir türlü işe giremeyip paralarını geri alamayınca savcılığa şikayette bulundu. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Rafet P., 'şikayetçileri dolandırmadığını kendilerinden borç para aldığını ve karşılığında senet verdiğini' söyledi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber