Öğretmen atamasına, askere gidecekler ve özel okulda çalışanlar başvurabilecek mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ekim 2008 00:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

13 bin öğretmen atamasına ilişkin olarak bugüne kadar sadece ANKA haber ajansı tarafından yapılmış bir haber bulunmaktadır. Bu haberde, 13 bin sözleşmeli öğretmen atamasında 2008-2 öğretmen atama kılavuzunun kullanılacağı belirtilmektedir.

Memurlar.net'e gelen sorulardan iki tanesi şu şekildedir:

Soru 1- Aralıkta askerde olucam, şu an sözleşmeli alımlar için başvuru yaparsam ne olur?

Soru 2- Ben şu anda özel bi kolejde çalışmaktayım ve stajyerliğim de başladı. Kasım ayındaki öğretmen atamalarında MEB'e sözleşmeli atanma ihtimalim çok yüksek. Meb e atanırsam kolejle aramda sözleşme var biliyorsunuz özel okullarda yarı meb e bağlı sayılır. Ben okuldaki sözleşmemi gösterip, stajyerliğim yani sözleşmem bitene kadar meb e olacak olan sözleşmeli atamamı dondurabilir miyim? bundan 3-4 yıl önce bi arkadaşım dondurmuştu atamasını.fakat o kadrolu atanmıştı.şimdi nasıl olduğunu bilmiyorum.böyle bi hakkımız var mı?

CEVAPLAR

Her iki sorunun cevabı için de 2008-2 atama kılavuzunun 2.7 maddesine bakılması gerekmektedir. O madde şu şekildedir:

"2.7. Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak başvurularda; askerlik hizmetini tamamlamış, en erken Aralık-2008 celbine kadar erteletmiş ya da bu hizmetten muaf olma şartı aranacaktır. Hâlen silâhaltında bulunanlar ile bakaya kalmış olanların başvuruları kabul edilmeyecektir. Askerlikle ilişiği olmadığı hâlde başvuru ekranına ?Askerlik durumuna ilişkin belge istenecektir.? uyarısı gelenler, durumlarını gösterir ?Terhis Belgesi? ya da ?Tecil Belgesi?ni başvuru esnasında görevlilere ibraz edeceklerdir. Bu durumda olanlar belge için kesinlikle Millî Savunma Bakanlığına yönlendirilmeyeceklerdir. Söz konusu belgeler bağlı oldukları Askerlik Şubesinden temin edilmesi gerekmektedir."

Yukarıdaki maddeye göre (eğer MEB tarafından daha sonra bir düzeltilme yapılmaz ise) askere gidecek olana ilişkin bir istisna bulunmamaktadır. Ancak Aralık 2008 askerlik celbine kadar erteleme yapanlar başvurabilecektir.

Yine özel okullarda çalışan adaylara ilişkin olarak da kılavuz da bir istisna bulunmamaktadır. Bu nedenle hem askerde olan ve hem de özel okulda çalışanlar için öğretmenlik atamalarının bekletilmesi gibi bir durum (eğer MEB atama dönemi içinde 2. bir düzeltme yapmaz ise) söz konusu olmayacaktır. Adayların bu doğrultuda başvuru işlemlerine katılması ve boş yere hem kendilerini hem de diğer adayları mağdur bırakmaması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber