MEB'ten 'Eşcinsel evlilik müfredata girdi' haberine açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2008 21:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "Eşcinsel Evlilik Müfredata Girdi" haberinin yanlış ve yanıltıcı olduğunu bildirdi.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden, bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan "Müfredattaki Evlilik", "Eşcinsel Evlilik Müfredata Girdi" başlıklı haberlere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, haberlere konu olan metnin basında iddia edildiği gibi Halk Kültürü Dersi programında yer almadığı belirtilerek, metnin; sadece bu dersi okutan öğretmenler için hazırlanan ve sadece öğretmenlerin kullanacağı bir kaynak materyal olan "Program Kılavuzu"nda bulunduğu, öğrencilerle hiçbir ilgisinin olmadığı ifade edildi.

Materyalin öğretmenlere dönük hazırlandığı, bu nedenle de olabildiği kadar bilimsel kaynaklardan yararlanılmaya çalışıldığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu metin eşcinsel evliliği kesinlikle onaylayıcı, olumlayıcı, teşvik edici nitelikte değildir. Metnin hiçbir bölümünde bilimsel ve eğitsel olmayan, öğrencinin pedagojik yapısına zarar verici bir husus bulunmamaktadır. Aksine, bazı toplumlarda bu husus yazılı hukuka girse bile Türk halk hukuku gereği ülkemizde bunun mümkün olmayacağı özellikle vurgulanmakta ve kültürel olarak böyle bir uygulama olumsuzlanmaktadır.

Yanlış ve yanıltıcı habercilik anlayışıyla yazılan söz konusu gazete haberleri hakkında gerçek durum kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber