Saldırıda yaralanan 6 asker Ankara'ya gönderildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2008 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen saldırıda yaralanan 6 asker, ambulans uçakla Ankara'ya gönderildi.

Terör örgütü PKK üyelerince Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen saldırıda yaralanan askerlerden sağlık durumu ciddi olan 6'sı, Hakkari Asker Hastanesi ve Yüksekova Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından helikopterle Van'a getirildi.

Van Askeri Hastanesinde tedavi altına alınan ve geceyi burada geçiren yaralı askerlerin sağlık durumunda iyileşme gözlenmeyince Genelkurmay Başkanlığınca Van'a ambulans uçak gönderildi.


Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne saldırı: 15 şehit

Sabah saatlerinde Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığına inen ambulans uçak, yaralı askerleri alarak Ankara'ya hareket etti.

Yaralı askerlerin tedavisine Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde devam edileceği belirtildi.

Bu arada, terör örgütü PKK üyelerince Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen saldırının ardından bölgeye Jandarma Özel Harekat timi ve komandolardan oluşan çok sayıda takviye kuvvet gönderildiği, operasyonların helikopterlerle de desteklendiği bildirildi.

Aktütün'de 21 asker yaralandı

Hakkari'nin şemdinli ilçesine bağlı Aktütün karakolu'na yönelik gerçekleştirilen terör örgütünün hain saldırısında yaralanan 21 askerden durumu ağır olan 6'sı uçakla Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) sevk edildi.

Irak sınırındaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na dün öğle saatlerinde kalabalık bir grup teröristin hain saldırısında 1 astsubay, 6 uzman çavuş ve 8 er olmak üzere 15 asker şehit oldu. 2 Uzman erbaştan haber alınamıyor. Çatışmada 21 askerin yaralandığı kaydedildi. Van ve Hakkari Askeri Hastanelerinde yapılan müdahalenin ardında durumu ağır olan 6 askeri personel sabah saatlerinde Van'a gelen askeri uçakla GATA'ya sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber