Hastane yanında yarım saat ambulans bekledi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Ekim 2008 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Neşet KARADAĞ/ADANA, (DHA)

ADANA'da bir özel hastane tarafından satın alınan 2 katlı evini boşaltırken damdan düşüp yaralanan 48 yaşındaki Metin İnceer, yaklaşık yarım saat yerde acı çekti. Durumu ağır olan İnceer, bahçesinde bulunduğu özel hastane yerine yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Özel Üniversal Hastanesi yönetimi, hastane otoparkını genişletmek için çevresindeki bazı evleri satın aldı. Hastane bahçesi içinde kalan ve Adli Tıp Kurumu ile yanyana bulunan evin sahibi Metin İnceer bir işçi ile evinin içindeki eşyaları tahliye etmeye başladı. Yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki evinin damına çıkan İnceer, dengesini kaybedip düşerek başını beton zemine çarptı. Kafasının kanaması ve vücudunu hareket ettirememesi üzerine çevredeki yurttaşlarla Adli Tıp Kurumu'nda görevli polis memuru ambulans çağırdı. Yaklaşık yarım saat yol ortasında acı içinde kıvranan İnceer'in 50 metre uzaklıktaki özel hastanenin acil servisine götürülmemesi ve hastaneden doktor ile ilk müdahale görevlilerinin gelmemesi tepkiye yol açtı. İnceer'in yakınları, ?Ayağımızın dibinde hastane var oraya götürelim. Hastaneden neden kimse gelmiyor?? derken bazı kişiler yaralının, karga tulumba özel hastaneye götürülmesinin sakıncalı olabileceği düşüncesiyle ambulansın beklenmesini istedi. Ambulansın gelmesiyle İnceer, kısa sürede özel hastanenin acil servisine taşınabilecekken, 3 kilometre uzaklıktaki Numune Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Durumunun ağır olduğu bildirilen İnceer, ameliyata alındı.

Daha önce taksicilik yaptığı belirtilen İnceer'in yakınları, ?İnsan hayatının hiçbir önemi yok. Bu tam bir sağlık skandalı. İki adım ötemizdeki hastaneden bir doktor ve ekip gönderilebilirdi. Yarım saat yerde acı içinde yattı. Beyin kanaması ya da iç kanama geçirip ölebilirdi. Yakın hastaneye anında götürülmüş olsa gerekli önlemler zamınında alınır. Yaralı için zamanın ne kadar önemli olduğunu hala öğrenemedik. Öldükten sonra 'keşke yakındaki hastaneye götürülseydi' diye dert yakınırız? dedi.

112 Acil Yardım yetkilileri, özel hastanelerde tatil günleri nöbetçi uzman doktor bulunamama olasılığı nedeniyle ambülansta görevli doktorun sürekli uzman bulunan hastaneyi tercih etmiş olabileceğini söyledi. Bahçesindeki yaralanmaya müdahale edemeyen hastane yetkilileri de olaydan haberdar olmadıklarını, kendilerinin dışarıdan uzman çağırması gecikebileceği için hastanın başka bir hastaneye sevk edilmiş olabileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber