Fırtına tüm yurtta hayatı olumsuz etkiledi

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 05 Ekim 2008 23:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da etkili yağış ve lodos nedeniyle 7 ağaç devrildi, 4 binanın çatısı uçtu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte süren bölgesel yağış ve lodosun etkisiyle çeşitli ilçelerde 7 ağaç devrildi. Ayrıca, 4 binanın da çatısı uçarak, çevreye zarar verdi.

İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi AŞ (İDO), fırtına nedeniyle İstanbul ile Yalova, Bursa ve Bandırma arasındaki bazı feribot

ve denizotobüsü seferlerini iptal etti.

Alınan bilgiye göre, Yalova-Yenikapı 14.00, Bursa-Yenikapı 15.00, Bandırma-Yenikapı 16.30 denizotobüsü; Pendik-Yalova ve Yalova Pendik 14.00 feribot seferleri iptal edildi.

Yetkililer, feribot seferlerinin olumsuz hava koşullarının düzelmesinin ardından normale döneceğini bildirdiler.

Çanakkale

Çanakkale Boğazı'nda etkili olan lodos nedeniyle Gelibolu-Lapseki arasındaki araba vapuru seferleri yeniden durduruldu.

Zaman zaman etkisini artıran fırtına nedeniyle Gelibolu-Lapseki araba vapuru seferleri geçici olarak iptal edildi.

Tatillerini Ege ve Akdeniz'de geçiren, İstanbul ve Trakya yönüne gitmek için Lapseki-Gelibolu güzergahını seçen tatilcilerin kullandığı araçlar ise şehir merkezinde yaklaşık 1.5 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Ekipler, araç yoğunluğunun buradaki trafik akışını olumsuz etkilememesi için araçları yol kenarlarında bekletiyor.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, olumsuz hava koşulları nedeniyle Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli araba vapuru seferlerinin güçlükle yapılabildiğini, Çanakkale-Eceabat seferlerinin ise sorunsuz sürdürüldüğünü kaydetti.

Kocaeli

Kocaeli'nde etkili olan fırtına nedeniyle denize düşen İzmit Yelken Kulübü'nün iki sporcusu ile bir balıkçı kurtarıldı. Alınan bilgiye göre, İzmit Yelken Kulübünün sporcuları Mustafa Onur Durak ile Özgür Çağatay Arlan, laser türü yelkenli yarış tekneleri ile antrenman amacıyla İzmit Yelken Kulübü Eğitim Tesisleri önünden denize açıldı.

İzmit Körfezi'ndeki antrenman sırasında çıkan fırtına üzerine tesislere dönmeye çalışan iki sporcu başarılı olamadı. Fırtınanın şiddetini artırması üzerine yelkenliler alabora oldu. Denize düşen sporcular Mustafa Onur Durak (15) ile Özgür Çağatay Arlan (16) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce İzmit Yelken Kulübü'ne tahsis edilen iki zodyak bot kullanılarak kulübün görevlileri tarafından kurtarıldı.

Kulübe getirilen sporculardan Özgür Çağatay Arlan, "Denize açıldığım sırada esen rüzgar, antrenman için oldukça uygundu. Hatta pek çok kez arayıp da bulamadığımız türden bir rüzgardı. Ancak bir anda fırtınayla birlikte deniz patladı. Geri dönmek için büyük çaba harcadım, başarılı olamadım. Üzerimizdeki can yelekleri sayesinde suyun yüzeyinde kaldık ve kulüpten gelenler tarafından botla kurtarıldık" dedi.

Bu arada, İzmit Marina mevkisinde balıkçı teknesinden fırtına nedeniyle denize düşen bir balıkçının da çevredekiler tarafından kurtarıldığı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Zonguldak

Zonguldak'ta saatteki hızı 55 kilometreye ulaşan fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor. Alınan bilgiye göre, Ereğli'nin Kordonboyu mevkisinde kurulan Feshane Şenlik Alanındaki şişme oyun parkında oynayan 4 yaşındaki Gökay Yılmaz, rüzgarın etkisiyle dengesini kaybederek düştü.

Başından yaralanarak Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılan Yılmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Şenlik alanındaki bazı stantların çatılarının uçtuğu fırtınada, belediyenin çalışmalarının gösterildiği dev monitör ile Bozhane mevkisindeki reklam panoları devrildi.

Zonguldak'ta ise saatteki hızı zaman zaman 55 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle balıkçı gemileri güçlükle limana sığındı.

Üzülmez Caddesi'nde bir ağacın dalı kırılarak Nazım Aydın'ın kullandığı 67 LV 020 plakalı otomobilin ön camına saplandı. Dalın, otomobilin camını kırarak kimsenin bulunmadığı şoförün yanındaki koltuğun üzerine kadar geldiği görüldü.

Fırtına trafikte de aksamalara neden oldu. Zonguldak ve ilçelerinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Zonguldak Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, fırtınanın bir süre daha zaman zaman etkili olacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber