6 Ekim 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 06 Ekim 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HARP AKADEMİLERİ'NDE YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLIYOR

-Harp Akademileri'ndeki 2008-2009 eğitim-öğretim yılı düzenlenecek törenle başlıyor.

-Harp Akademileri'ndeki açılış dersini Prof. Dr. Hikmet Özdemir veriyor. (Saat: 11.00)

-ÜNİVERSİTELERDE YENİ AKADEMİK YIL TÖRENLERİ

-Üniversitelerde 2008-2009 eğitim öğretim yılı başlıyor.

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Bartın ve Zonguldak Karaelmas üniversiteleri yeni akademik yılı açılış törenlerine katılıyor. (Saat: 11.00/14.00)

-REEL KUR ENDEKSLERİ AÇIKLANIYOR

-Eylül ayı enflasyonunun ardından, Merkez Bankası Türkiye ve ticaret yaptığı ülkelerin fiyat gelişmelerini de dikkate alarak hazırladığı TÜFE ve ÜFE bazlı reel kur endekslerinin Eylül sonu düzeyini açıklıyor. Endeksler, Türk parasının döviz sepeti karşısındaki değerinde yaşanan değişimi gösteriyor.

-HAZİNE'DEN UZUN VADELİ TAHVİL İHALESİ

-Hazine, Çarşamba günü gerçekleştireceği 4.6 milyar YTL'lik iç borç geri ödemesinin finansmanı kapsamında, 5 yıl vadeli YTL cinsi sabit kuponlu tahvil ihalesi yapıyor. 28 Ağustos 2013 vadeli tahvillerin azalan vadeyle yeniden ihracına yönelik ihalede satılacak tahviller, yüklü itfanın yapılacağı Çarşamba günü valörlü olacak.

-SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI FİİLEN BAŞLIYOR

-Birçok kesim tarafından eleştirilen yeni yasa özellikle ilaç katkı paylarındaki artış nedeniyle tartışılacağa benziyor. Özellikle emeklilerin bugünden itibaren eczanelerden ilaç alırken ödeyecekleri katkı payındaki artış yüzde 100 ile yüzde 300 arasında artış gösterdi. Katkı paylarına ilişkin sivil toplum örgütlerinin tepkileri sürüyor.

-İSTANBUL'UN KURTULUŞUNUN 85. YILI KUTLUNIYOR

-İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 85'inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konuluyor ve Vatan Caddesi'nde resmi geçit töreni yapılıyor. (Saat: 09.00/11.00)

-TÜRKİYE İLE SURİYE SINIRINDAKİ MAYINLAR TEMİZLENECEK: TASARI GENEL KURUL GÜNDEMİNE GELİYOR

-3. yasama yılına başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni önümüzdeki günlerde yoğun bir gündem beklerken, AKP'nin öncelikli olarak ele almayı planladığı tasarılar arasında Türkiye-Suriye sınırında bulunan mayınların temizlenmesi ve bu suretle elde edilecek arazilerin tarımsal amaçlı kullanımını öngören tasarı da bulunuyor. Tasarının 9 Ekim Perşembe günü Genel Kurul gündemine gelmesi bekleniyor.

-PİYASALARIN PAKETE TEPKİSİ BEKLENİYOR

-Geçen hafta adeta fırtınaya dönüşen küresel krizin etkileri Bayram tatili nedeniyle Türkiye'de hissedilmemiş, piyasaların çalıştığı Cuma günü 700 milyar dolarlık kurtarma paketinin ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmemesine bağlı olarak, İMKB'de sert düşüş, kurlarda hızlı yükseliş yaşanmıştı.

-850 milyar dolara çıkarılan ve ABD yönetimini dünyanın en büyük varlık yönetim şirketine dönüştüren paketin hafta sonu kabulünün ardından yeni haftanın ilk günü dünya piyasalarındaki gelişmelere paralel olarak Türkiye'de de Borsa, faiz ve kur cephesindeki gelişmeler izlenecek.

-BAYRAMDA ATA'YA YOĞUN İLGİ

-Ramazan Bayramı'nın da içinde yer aldığı 9 günlük tatilde yurttaşlar Atatürk'ün kabri Anıtkabir'i unutmadı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki Anıtkabir ziyaretçi sayısına ilişkin verilere göre, 2008 yılının Ekim ayının ilk 5 gününde 30 bin 374'ü yabancı olmak üzere toplam 206 bin 694 kişi Anıtkabiri ziyaret etti.

-DİYANET'TEN ANNE VE BABALARA ÇAĞRI: ?ÇOCUKLARINIZA KENDİ DİNDARLIK ANLAYIŞINIZI EMPOZE ETMEYİN?

-Diyanet ?özgürleştirici din eğitimi' konusunda önemli bir adım atarak, ezberci, empoze edilen ve kalıplara dayalı bir din anlayışı yerine, seçimlere dayanan, özgürlükçü bir din eğitiminin verilmesi gerektiğini bildirdi. Anne, babalar ve din eğitimcileri olarak, çocuklardan, kendi dindarlık anlayışlarını benimsemelerini beklemelerinin yanlış olduğunu savunan Diyanet, din eğitimi adına böylesi bir yaklaşımın, çocukların-öğrencilerin özgürleşmelerini değil, tutsaklaşmalarını doğuracağını belirtti.

-MİMARLAR ODASI'NIN 2008 MİMARLIK ŞENLİĞİ İLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISI

-TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 6 Ekim Dünya Konut ve Mimarlık Günü'nde başlayarak Ankara'nın başkent oluşunun 85. yıldönümünde sona erecek olan Mimarlar Şenliği 2008 ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber