Dürüstler: Kılıçdaroğlu, Mehmet Zekai Özcan ve Ali Osman Sali

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Ekim 2008 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ali Tezel'in yazısı

Kılıçdaroğlu dürüsttür ama AK Parti'de de dürüstler var

Özgeçmişimi okuyan görecektir ki torpilim veya etkili-yetkili bir yerlerde tanıdığım falan yoktur, olmamıştır. Daha 1900 yılına kadar göçebe bir yapısı olup keçi otlatan Yörük-Türkmen olan ailemin yerleşik hayata geçişi ise Abdulhamit zamanında zorla olmuştur. Buna rağmen, SSK'da başmüfettiş olmama yol açan kişi Kemal Kılıçdaroğlu'dur, yok yok bana torpil falan olmamıştır aksine döneminde torpille memur almak yerine ÖSYM sınavıyla memur alımı yaptırdığı için kendisine müteşekkirim.

1- Kılıçdaroğlu sınavları ÖSYM'ye yaptırmıştı

Çünkü, 1993 yılında lisans öğrenimimi Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF- ÇEKO'da tamamladıktan sonra 4 kere müfettişlik-uzmanlık-hakimlik sınavlarına girdim hepsinin de yazılı sınavlarını ilk 10'a girerek kazandığım halde sözlü yani mülakat sınavlarında kaybettim. Kaybettiklerimin arasında Adalet Bakanı Mehmet MOĞULTAY'ın yaptırdığı idari yargı hakimliği sınavı en berbatı idi, müsteşarının sözlü-mülakat sınavında sordukları sorular da dahil olmak üzere hepsi vıcık vıcık torpil adam kayırma içeriyordu. Artık torpilsiz adam kayırmasız bir yeri kazanamayacağım fikri bende iyice yerleşmeye başlamıştı ki genel müdürlüğünü Kemal KILIÇDAROĞLU'nun yaptığı SSK'nın 1994 yılında açtığı ve sınavını ÖSYM'ye yaptırdığı müfettişlik alımında torpilsiz olarak kazandım. Çünkü, Kılıçdaroğlu da geldiği yeri bilen birisiydi ve torpilin değil gerçekten hak edenlerin bir yerlere gelmesini isteyen birisiydi. Bu nedenle de sınavlarını ÖSYM'ye yaptırmış ben ve benim gibi torpili olmayanlar da bir yere girebilmiştik. Öte taraftan altı aylık temel eğitimimiz süresince KILIÇDAROĞLU hemen her hafta bizleri ziyaret edip, dürüstlük, adalet, hakkaniyet konularında beni-bizi etkileyen konuşmalar yapmış, tavsiyelerde bulunmuştur. Döneminde SSK'da yolsuzluk usulsüzlük olsaydı çarşaf çarşaf tıpkı Refah-Yol'un Çalışma Bakanı Necati Çelik'in sınava girmeyenleri bile memur olarak işe aldırtmasının haber olması, soruşturma konusu yapılması gibi ortaya çıkardı. Şimdi CHP'nin önde gelen yöneticilerinden birisi dürüstlüğü ile öne çıkıyor belki de bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilecek veya başka şekilde değerlendirilip vitrinde tutulacak.

2- AK Parti'de de dürüstler var

Peki Kılıçdaroğlu dürüst de AK Parti'de hep dişli insanlar, yolsuzluk-usulsüzlük yapanlar mı var? Hayır. Mesela Kılıçdaroğlu zamanında yönetim kurulu üyeliği yaparken sonrasında SSK Genel Müdürü daha sonra da SSK'nın ilk başkanı olan (Şu an Ankara Milletvekili) Mehmet Zekai ÖZCAN da dürüsttür ama AK Parti'de vitrine çıkarmazlar O' nu. Tıpkı Ali Osman SALİ gibi O da arka dürüst kalıp güzel iş yapacağım diye didinir durur. Sosyal Güvenlik Reformu'nun hazırlık zamanlarında (2006-2007 yıllarında) alt komisyon başkanlığı yaparken vekil arkadaşları tarafından linç bile edilecekti. İki hafta TBMM'ye bile gidemedi bir karanlık köşede darpa uğramamak için, çünkü, birçok vekil GSS'ye (Genel Sağlık Sigortası'na) dahil edilmek istemiyordu, 2 yıllık vekillik yapanların yaşı kaç olursa olsun emekli edilmesini istiyorlardı, vekil emekli aylıklarına 1500 YTL zam yapılmasını istiyorlardı, hatta emekli olmamış eski vekillere de her ay 2000 YTL tazminat verilmesini istiyorlardı. Yani sosyal güvenlik açığı var deyip milletin aylıklarını düşürelim diye yola çıkmışken, kendileri için ayrıcalık istiyorlardı. Bu tür taleplere tek başına Zekai Özcan ve arkadaşları direnirken ne kendi partisi ne de muhalefet partilerinden kendisine destek olan olmadığı gibi alt komisyonun hazırlayıp ana komisyona verdiği raporda bazı vekillerce eklemeler bile yapılmış, olay basına da yansımıştı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber