Üniversite personelinin, ihmalden öldüğü iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2008 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde kalp krizi geçiren Abdurrahman Karakurt'un, üniversite ambulansının lastiğinin patlak olduğu ve hastaya zamanında gerekli müdahalenin yapılmadığı gerekçesiyle hayatını kaybettiği iddia edildi.

Ölen kişinin yakınları, kalp krizi geçirilen yer ile doktorların bulunduğu Mediko Sosyal Merkezi arasında 5 dakikalık mesafe olduğunu ifade ederek, doktorların 45 dakika geç müdahale ettiğini savundu.

Alınan bilgilere göre, daha önce 3 kez kalp krizi atlatan YYÜ Strateji Daire Geliştirme Başkanlığı'nda şube müdür vekili olarak görev yapan Abdurrahman Karakurt, hergün olduğu gibi bugün de kampüste işine gitti. Karakurt, bir evrak imzalatmak için saat 11.00 sıralarında gittiği Enstitü binasının merdivenlerinde kalp krizi geçirdi. Mesai arkadaşları üniversite kampüsü içinde bulunan Mediko Sosyal Merkezi'ni arayarak durumu anlattı ve ambulans talebinde bulundu. Ancak ambulansın lastiklerinin patlak olduğu gerekçesiyle bu talep geri çevrildi.

Bunun üzerine 112 Acil Servis arandı. Mesai arkadaşları ve yakınlarının iddiasına göre Mediko Sosyal Merkez'e 5 dakika uzaklıkta bulunan mesafeden doktorların da gelip müdahalede bulunmadı. 112 acil ambulansının ancak 45 dakika sonra gelebildiği ve bu süre içinde Karakurt'un hayatını kaybettiğini iddia etti.

Olay yerinde hayatını kaybeden Karakurt, YYÜ ambulansı ile daha sonra Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayı duyan yakınları hastaneye akın etti. Karakurt'un eşi ve ablası fenalık geçirdi. Hastane önünde fenalaşan Karakurt'un eşi sedye ile hastaneye alınarak içeride müdahale edildi.

Karakurt'un cenazesi daha sonra yakınları tarafından hastane morgundan alınarak defnedilmek üzere Van Belediyesi'ne ait cenaze aracına yerleştirildi.

Kalp krizinden hayatını kaybeden Karakurt'un yeğeni olduğunu söyleyen Ercan Tuncay, hastalarına zamanında gerekli müdahalenin yapılmadığını savundu.

Tuncay, "Kampüs içinde ambulans, doktoru ve hemşiresi olmasına rağmen 5 dakikalık mesafedeki yakınımıza tam 45 dakika müdahale edilmemiş. Biz davacıyız. Bunun peşini bırakmayacağız." dedi.

Üniversiteden bir yetkili, gerekli müdahalenin 10 dakika içinde yapıldığını belirterek, herhangi bir ihmalin olmadığını söyledi.

Karakurt'un kalp krizi geçirdikten 2 dakika sonra hayatını kaybettiğini ifade eden yetkili, ihmal iddiasını reddetti.

Öte yandan, Araştırma Hastanesi ambulanslarının eski ve donanımsız olduğu belirtildi. Hastane çalışanları, ambulansların içinde acil hastaya müdahale edebilecek gerekli tıbbi donanım olmadığı ve eski olan ambulansların sürekli arıza yaptığını söyledi.

Ambulansların sürekli arızalanması sebebiyle zaman zaman hasta nakillerinde sıkıntı yaşandığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber