PKK'nın hemşiresi teslim oldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Ekim 2008 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hasan KIRMIZITAŞ/ŞANLIURFA, (DHA)

Hastalandığı için canlı bomba olmaya zorlanınca örgütten kaçtı.

TERÖR örgütü PKK'nın dağ kadrosunda 18 yıl boyunca ?hemşire' olarak görev yapan ve rahatsızlanması üzerine, canlı bomba olarak eylem yapmaya zorlandığını ileri süren 32 yaşındaki Süveyde Ektiren, örgütten kaçarak Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Mardin nüfusuna kayıtlı olan, 14 yaşındayken PKK'ya katıldıktan sonra hasta ve yaralılara ilk yardım konusunda eğitilip hemşire olarak dağ kadrosunda görev yapan, örgüt içerisinde ?Hemşire Hefeyan' kod adını kullanan Süveyde Ektiren, Birecik'te güvenlik güçlerine teslim oldu.

Uzun süre örgütte hemşire olarak görev yaptığını ve hiçbir silahlı eyleme katılmadığını anlatan Ektiren, 2006'da ağır koşullar nedeniyle böbrek yetmezliği hastalığına yakalandığını ifade etti. Hastalanmasının ardından tedavi olamadığını ve örgüt yönetiminin gözünden düştüğünü kaydeden Ektiren, son süreçte ağır darbeler alınmasıyla birlikte kendisinden canlı bomba olarak eylem yapmasının istendiğini ileri sürerek, ?Bana hastalığımı tedavi ettirmek yerine ?Bu davamız için şehit ol. Adın tarihin sayfalarında altın harflerle yazılsın' diyerek canlı bomba olarak eylem yapmamı istemeye başladılar. Giderek bu talep artmaya başladı ve ilk önceleri saygı duyulan birisiyken ağır hakaretler, ihanet ve ajanlık suçlamasıyla karşı karşıya kaldım. İnfaz edilme korkusu yüzünden ilk fırsatta örgütten kaçıp Suriye sınırından geçip Türkiye'ye girdim ve teslim oldum? dediği öğrenildi.

Birecik'te yapılan sorgulamasında pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini de söyleyen Ektiren'in yapılan incelemesinde, Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce de ?terör örgütü üyesi olmak' suçundan arandığı ortaya çıktı. Ektiren, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Diyarbakır'a gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber