Golf oynayan Paşa tartışılıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Ekim 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun Aktütün Karakolu'na yapılan saldırı sırasında Antalya'da golf turnuvasına katılması tartışma yarattı.

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde düzenlenen Ramazan Bayramı Golf Turnuvası'na katılan Aydoğan Babaoğlu, iddiaları Hürriyet Gazetesi'nde yanıtladı:

"Eleştiride bulunanları mutlu etmek için o gün Aktütün'e mi gitseydim? Şehitlerimizin haberi bana o gün doğal olarak anında ulaşmadı ama sonrasında başlatılan her harekatın emrini Ankara ile koordine ederek bizzat ben verdim.."

15 şehidi 2. golf sırasında öğrenmiş

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Aktütün Karakolu ve civarındaki tepelerde PKK terör örgütü ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar 3 Ekim Cuma günü saat 13.00 sıralarında başladı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Babaoğlu da cuma günü izinle olarak geldiği Antalya'da kaldığı otelde düzenlenen golf turnuvasına katılıyordu. Babaoğlu cuma günü saat 09.00-12.30 arasında golf oynadı. Akşama kadar devam eden çatışmaların haberi izindeki komutana ulaşmadı. Şehit sayılarının belli olması üzerine Genelkurmay, cumartesi sabah saat 09.00'da açıklama yaptı. Aynı saatlerde Babaoğlu, golf turnuvası için yine otele gelmiş ve sahaya çıkmıştı. Şehitlerin haberi de bu sırada kendisine ulaştı. Babaoğlu, pazar günü Eskişehir'de şehit cenazesine katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber