ÖSYM, Yarımağan ile yola devam edecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Ekim 2008 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2. Yarımağan dönemi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan görev süresi dün sona eren Prof. Dr. Yarımağan'ı 6 ay daha ÖSYM Başkanlığı'nda görevlendirdi. Yarımağan ÖSS'nin yeniden şekillendirilmesi çalışmalarında aktif görev alacak.

4 yıldır ÖSYM Başkanlığı görevini yürüten ve görevlendirme süresi dün sona eren Prof. Dr. Ahmet Ünal Yarımağan bu görevini 6 ay daha sürdürecek. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Prof. Dr. Ahmet Ünal Yarımağan'ın Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nı sürdürmesi için Yarımağan'ın kadrosunun bulunduğu Hacettepe Üniversitesi'ne yazı yazdı. Yasa gereği ÖSYM Başkanını atama yetkisi YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a ait ve Özcan'ın yazısı 6 ay süreyle Yarımağan'ın ÖSYM Başkanlığı'nda görevlendirilmesi şeklinde oldu.

ÖSS MODELİNİ ÇALIŞACAK

YÖK Başkanı Özcan'ın Yarımağan ile çalışmaya devam kararında ÖSS değişikliği konusunun etkili olduğu belirtildi. Üniversiteye giriş sisteminde değişikliğe gitme hazırlıkları çerçevesinde sivil toplum kuruluşlarından gelen önerileri toplayarak Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışma başlatan YÖK'te yeni ÖSS modelinin şekillenmesinde Yarımağan'ın tecrübesinden de faydalanılacak. Yarımağan ÖSS değişikliği konusunda ?Büyük sistem değişikliği birkaç yıl alır. ÖSS'ye girecek öğrenci sayısı mutlaka azaltılmalı. Sınav 4-5 değil, 2 kez tekrarlanabilir. Aksi halde 12 ay yetmez? demişti. YAKUP BULUT / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber