Sultanbeyli'de okul müdürü olmak kaybettiriyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ekim 2008 00:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sultanbeyli'de 33 okuldan 14 tanesinde kadrolu müdür yok. Kadrolu müdürü olmayan okullara 13 Nisan 2007 tarihinde Eğitim Kurumları Yönetici Atama Yönetmeliği ile asaleten yeni müdür atamaları yapıldı. Fakat Mayıs 2007'de Yönetmeliğin Danıştay 2. Daire Tarafından Durdurulması ve daha sonra geriye dönük işletilmesi ile kadroları düştü. Kurumlar vekâleten yönetiliyor. Kadrolara asaleten atanması için Yönetici Atama Yönetmeliği'nin uygulanması gerekir. Fakat bilindiği gibi En son olarak 24.04.2008 tarihinde yayınlanan Eğitim Kurumları Yönetici Atama Yönetmeliği'nin atamada puan üstünlüğü esasını belirleyen EK?2 Formu sendikaların itirazı ile yargıdan dönünce Milli Eğitim Bakanlığı 14 Ağustos'ta 2008/55 sayılı genelge ile atama işlemlerini durdurdu.

Kurumlar her yerde olduğu gibi Sultanbeyli'de de vekâleten yönetilmektedir. Fakat her yerde olan uygulama ile Sultanbeyli'deki uygulama bir birini tutmamaktadır.

Sultanbeyli'de Vekâleten Okul Müdürü olmak kaybettiriyor.

Nasıl mı?

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek ders Saatlerine İlişkin Yönetmeliğinin 21.Maddesi ile 22. Maddesi ilçelere göre farklı algılanıyor.

Sultanbeyli'de ki Uygulama

Geçici Görevlendirme:

Madde 21:?.. ?Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil haftada 18 saat ekders ücreti kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.? ??. Denilmektedir.

Sultanbeyli'de ki Vekâleten Okul Müdürlüğü ücretleri bu maddeye dayandırılarak haftada 18 saat ödeniyor.

Diğer İlçelerdeki Uygulama

Vekâlet Görevi

22. Madde:

?

(2) ?Bunun dışındaki diğer görevlere asaleten atama şartlarını taşıyanlardan, müşterek karar ile atama yapılması gereken kadro ve görevler için Bakan, diğer kadro ve görevler için asili atamaya yetkili amir tarafından boş kadrolara vekâleten atananlara, yalnızca vekâlet edilen kadroya ilişkin ek ders ücreti vekâlet görevi bulunduğu kurumca ödenir.? Hükmü esas alınarak Müdürlük kadrosu boş bulunuyor ve vekâlet eden kişide asaleten atanmaya haiz şartları taşıyor denilerek kadroda asilin alması gereken ek ders saati olan haftada 20 saat verilmektedir.

Hal böyle olunca Sultanbeyli'de ki Okul Müdürleri aylık olarak 72 saat ek ders alırken diğer ilçelerdeki okul müdürleri ise aylık 80 saat ek ders almaktadır. Bu ise aylık en az 45 YTL fark oluşturmaktadır.

Eğitim Bir Sen, Uygulamada Birlik İstedi.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube'nin sorumluluk alanında bulunan Sultanbeyli ilçesindeki uygulamaya ilişkin Şube Başkanı Ali Yalçın bir açıklama yaparak uygulamada birlik istedi.

Ek Ders yönetmeliğinin 21 ve 22. maddesinde görevlendirme ve vekalet tanımının aslında uygulamada çelişkiye yol açmaması gerektiğini belirten Şube Başkanı Ali Yalçın; Okul Müdürleri kadrolu olmayan okullarda Müdürlük Makamında Vekaleten görev yaptıkları için 22. maddenin (2). Bendi üzerinden değerlendirilmeli ve ?boş kadrolara vekâleten atananlara, yalnızca vekâlet edilen kadroya ilişkin ek ders ücreti vekâlet görevi bulunduğu kurumca ödenir.? Hükmü esasınca kadronun gerektirdiği haftalık 20 saat ücreti verilmelidir dedi.

Konuyla ilgili kafa karışıklığını Personel Genel Müdürlüğü'nün çözmesini ve konuya ilişkin uygulama esaslarını içeren yazıyı alt kurumlarına göndermesini isteyen Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Ali Yalçın; Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü doğru yapıyorsa herkes buna uysun. Yok, eğer diğer ilçeler doğru yapıyorsa Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yeni içtihat oluşturmasın dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber