9 Ekim 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 09 Ekim 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TERÖR ZİRVESİ BAŞBAKANLIK'TA YAPILIYOR

-Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor.

-Toplantıda teröre karşı alınacak önlemler görüşülüyor. (Saat: 13.00)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda, Dünya Su Forumu ile ilgili kanun teklifi görüşülüyor (Saat: 15.00)

-AKP'Lİ AYVA'NIN BASIN TOPLANTISI

-AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 13.00)

-MECLİS BAYINDIRLIK KOMİSYONU

-Bayındırlık Komisyonu'nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeniden görüşülmek üzere Meclis'e gönderdiği Elektronik Haberleşme Kanunu görüşülüyor. (Saat: 16.30)

-ŞENER'DEN EKONOMİK KRİZ UYARISI

-Yeni Oluşum Hareketi Lideri Abdüllatif Şener, Türkiye'nin küresel dalgaya hazır olmadığı uyarısında bulundu. Türk ekonomisinin aylardır adı konulmamış bir krizi zaten yaşadığını belirten Şener, yaşanan tablonun ekonomi yönetiminin üzerine düşen görevi yapmadığını gösterdiğini söyledi.

-Şener ?Dünya ciddi bir süreçten geçiyor, Türkiye de ciddi bir süreçten geçiyor. Oyalama paketleriyle ancak ülkeye vakit kaybettirirsiniz. Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıları da derinleştirirsiniz. Şu anda ekonomi yönetiminin görüntüsü budur? diye konuştu.

-Şener, Amerika'da başlayan ve başta Avrupa olmak üzere diğer ülkelere yayılan Mortgage krizinin aslında bir gayrimenkul krizi değil finans krizi olduğunu belirtirken Başbakan Erdoğan'ın ?bizde TOKİ var Mortgage krizi olmaz? şeklindeki sözlerini de eleştirdi. Erdoğan'ın açıklamasını ?komik? olarak nitelendiren Şener küresel krizin Başbakan tarafından bile iyi algılanamadığını söyledi. Şener ?TOKİ'nin varlığı ile finans krizi arasında hiçbir bağlantı kurulamaz ama etrafında hiçbir danışman yok sanki, ekonomiden sorumlu bakanlar sanki gerekli bilgileri vermiyorlar gibi Başbakan ?bizde TOKİ var, Mortgage krizi olmaz' ifadesini kullanıyor. Bu Türkiye'nin ne acınacak durumda olduğunu, ne kadar sahipsiz durumda olduğunu, gösteren açık bir durumdur? diye konuştu.

-BAKAN ÇELİK ÖĞRENCİLERİ UĞURLUYOR

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 18 Mart Çanakkale Eğitim Gezileri çerçevesinde Çanakkale, Afyonkarahisar ve Kütahya illerine gidecek öğrencilerin MEB Şura Salonu'ndaki uğurlama törenine katılıyor. (Saat: 10.00)

-?GÜNEY-GÜNEY İŞBİRLİĞİNİ SAĞLAMAK VE YENİ DONÖRLERİN ROLLERİ? PROJESİ TANITIM TOPLANTISI

-Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ?Güney-Güney İşbirliğini Sağlamak ve Yeni Donörlerin Rolleri? Projesi'nin tanıtım toplantısı Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu, UNDP Türkiye Temsilcisi Mahmood Ayub ve TİKA Başkanı Musa Kulaklıkaya'nın katılımıyla gerçekleştiriliyor. (Saat: 10.00)

-KARAYOLLARI TRAFİK GÜVENLİĞİ KURULU TOPLANTISI

-Karayolları Trafik Güvenliği Kurulu'nun 96. toplantısı Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yapılıyor. (Saat: 14.00)

-KUANTUM FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON'UN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun katılacağı Kuantum Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin 2. kuruluş yıldönümü Aktif Metropolitan Otel'de yapılıyor. (Saat: 19.30)

-TOFAŞ-2008 İSTANBUL AUTOSHOW FUARI TOPLANTISI

-Tofaş'ın 2008 İstanbul Autoshow Fuarı basın toplantısı, Mustafa Koç'un katılımıyla İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi'nde yapılıyor.

-Toplantıya, Fiat Auto Uluslararası Operasyonlar CEO'su Silverio Bonfiglioli ve Tofaş CEO'su Ali Pandır da katılıyor. (Saat: 12.15)

-ÇEK CUMHURİYETİ BAŞBAKANI TOPOLANEK TÜSİAD BAŞKANI YALÇINDAĞ GÖRÜŞMESİ

-TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Çek Cumhuriyeti Başbakanı Mirek Topolanek ile Conrad Oteli'nde bir görüşme gerçekleştiriyor. Topolanek ve Yalçındağ görüşme sonrasında basın açıklaması yapıyor. (Saat: 8.30)

-TBMM BAŞKANI TOPTAN AKP, MHP VE DTP'YE "UZLAŞILMADI ÇÜNKÜ CHP YOK" DİYECEK

-TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın, Meclis'te grubu bulunan 4 siyasi partiye yaptığı "Uzlaşı Komisyonları" çağrısı sonuçlanamadı. Toptan'ın, Anayasa, Meclis içtüzüğü, AB uyum mevzuatı ile siyasi partiler kanunu, seçim kanunu, siyasetin finansmanı ve siyasi etik kanununun da içinde bulunduğu bazı önemli kanunlarla ilgili dört ayrı komisyon kurulmasına ilişkin çağrısına AKP, MHP ve DTP olumlu yanıt verirken, CHP'nin olumsuz yanıt vermesi ise "Uzlaşı komisyonlarının" kurulmasına engel oldu. Toptan, çağrısına olumlu yanıt veren AKP, MHP ve DTP Grup Başkanvekilleriyle görüşerek, komisyonları kuramayacağını açıklayacak. Toptan, uzlaşı komisyonlarının kurulmama gerekçesi olarak CHP'nin üye vermemesini gösterecek.

-KİLCİ: LİKİDİTE BUHARLAŞMADI YALNIZCA SAKLANIYOR, KRİZ DE OLSA PİYANGO'YU SATARIZ

-Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, küresel finansal krize rağmen Milli Piyango'da özelleştirme sürecini başlatacaklarını belirtirken, ?Riskleri abartarak hiçbir şey yapmama tutumu içerisinde olamayız. Piyasalarda bir likidite var, buharlaşmadı. Sadece daha dikkatli karar veriliyor. Milli Piyango lisansı da son derece iyi bir varlık. İhalenin başarılı olacağına inanıyorum? dedi.

-Finansal kriz nedeniyle özelleştirmede ödemelerin vade ve faizlerini yeniden ele alacaklarını bildiren Kilci, ortamın finans sektöründe özelleştirme ve halka arzlara uygun olmadığına işaret ederek, ?Gündemimizde ve yakın gelecekte banka özelleştirmesi, özellikle Halk Bankası ile ilgili bir işlem söz konusu değil? diye konuştu.

-BİR KİŞİLİK İŞ YARATMA MALİYETİ 272 BİN YTL

-Hazine'nin Ocak-Ağustos döneminde teşvik belgesine bağladığı yatırım projelerinde, yaratılacak her bir kişilik istihdama düşen ortalama yatırım tutarı ortalama 272 bin YTL'ye geldi.

-DANIŞTAY'DAN EMSAL KARAR: HAKSIZ GÖZALTI TAZMİNAT NEDENİ

-Cezasını çektiği halde hakkında düzenlenen yakalama emri geri alınmadığı için yapılan kontrollerde gözaltına alınan C.B. Adalet Bakanlığı'nı ve İçişleri Bakanlığı'nı tazminat ödemeye mahkum ettirdi.

-Danıştay, ?Gizli Bilgi Toplama Sistemi'nden silinmediği için, farklı zamanlarda gözaltına alınmasından dolayı davacının duyduğu elem ve üzüntü karşılığı manevi tazminat ödenmesi gerekir? dedi.

-SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN, ASKERLİKTE DE UMDUĞUNU BULAMADI

-Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlerin askerliklerini, kadrolu öğretmenlerde olduğu gibi Bakanlık emrine asker öğretmen olarak verilmeleri ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı'na teklifte bulundu. Milli Savunma Bakanlığı ise söz konusu isteği reddetti.

-TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN MEB'E ?BEKLENTİLERİ KARŞILAYIN? TALEBİ

-Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın'ı ziyaret ederek, beklentilere ilişkin bir raporu da Yalçın'a sundu.

-CEMAL REŞİT REY SALONU, SANAT SEVERLERE MÜZİK ZİYAFETİ VERECEK

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, 2008-2009 Konser Sezonu'nu 200'e yakın etkinlik ve 2 binin üzerinde sanatçıyla açıyor. 11 Ekim'de kapılarını açacak olan salon, Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan sezonun ilk bölümünde, 60 etkinlik ve 750 sanatçıyla İstanbullu sanatseverleri müziğe doyuracak.


1- Terörle Mücadele Toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da yapılacak.

2- Polis servis otobüsüne düzenlenen saldırıda şehit olan 5 kişi için Diyarbakır'da tören düzenleniyor. Törene, İçişleri Bakanı Beşin Atalay ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker katılıyor.

- Şehitlerin cenazeleri memleketlerinde toprağa verilecek.

- Saldırıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

3- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Finlandiya'da.

- Gül, başkent Helsinki'de "Kahramanlar Anıtı"nı ziyaret edecek.

- Yuvaskula kentine geçecek olan Gül, Yuvaskula Üniversitesine ziyarette bulunacak ve eski Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari için düzenlenen konferansa katılacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, Finlandiya'dan, Estonya'ya gidecek.

4- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, "The Elders" Başkanı Başpiskopos Desmond Tutu, eski ABD Başkanı Jimmy Carter ve eski Cezayir Dışişleri Bakanı Lahdar Brahimi'nden oluşan "The Elders Grubu" üyelerini kabul edecek.

-"The Elders Grubu", Ledra Palace Otel'de basın toplantısı düzenleyecek.

5- Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay'ın düzenlediği "Bilişim Hukuk" konferansının açılış konuşmasını yapacak.

6- Çek Cumhuriyeti Başbakanı Mirek Topolanek ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, İstanbul'da Türk-Çek İş Konseyi çalışma yemeğine katılacak.

7- IMF ve Dünya Bankası'nın yıllık güz toplantıları için Washington'a giden Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in temasları izleniyor.

8- Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, UNDP/TİKA Güney-Güney Projesi kapsamında Ankara'da gerçekleştirilecek toplantıya katılacak.

9- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 18 Mart Çanakkale eğitim gezileri çerçevesinde Çanakkale, Afyonkarahisar ve Kütahya'ya gidecek öğrencileri Ankara'dan uğurlama törenine katılacak.

- Çelik, Gazi Üniversitesi'nin yeni akademik yılı açılış töreninde de bulunacak.

10- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Adana'nın Pozantı ilçesinde, Çevik Şirketler Grubu tarafından yaptırılan "Krom Madeni Cevheri Zenginleştirme Tesisleri"nin açılışına katılacak.

11- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin İstanbul'da yapılacak ekim ayı toplantısına katılacak.

- Bakan Çağlayan, daha sonra Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin düzenlediği Auto Show Fuarı'nın açılışını yapacak.

12- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Atatürk Üniversitesinin yeni akademik yıl açılış törenine katılacak.

13- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Üniversitesinin yeni akademik yıl açılış törenine katılacak.

14- TBMM'den.

- Genel Kurulda, 2009'da İstanbul'da Yapılacak 5. Dünya Su Forumu'nun organizasyonu konusundaki kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

- Bayındırlık ve Ulaştırma Komisyonunda, Cumhurbaşkanı tarafından bir daha görüşülmesi için Meclis'e iade edilen Elektronik Haberleşme Kanunu görüşülecek.

15- Siyasi partilerden.

- Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, partisinin Ardahan'da tanışma toplantısına, Kars'ta da il kongresine katılacak.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

16- Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) tarafından filozof İbni Rüşd'ün 810. ölüm yılı anısına düzenlenen "Doğu-Batı İlişkisinin Entelektüel Boyutu" konulu uluslararası sempozyuma katıliyor.

17- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSPARK, BELBİM ve Turkcell'in ortak çalışması "otopark ücretlerini cep telefonundan ödeme" uygulamasını tanıtacak.

18- Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) tarafından Ankara'da düzenlenen sohbet toplantısında dernek üyeleriyle bir araya gelecek.

19- Adalet Bakanlığınca düzenlenen "Denetimli Serbestlik Hizmetlerinde Madde Bağımlılığı Tedavisi" konulu uluslararası konferans Ankara'da başlayacak.

20- Nobel Edebiyat ödülünün bu yılki sahibi açıklanacak.

21- Tören... Toplantı...Sempozyum...

- Atatürk'ün Nazilli'ye gelişinin 71. yıl dönümü nedeniyle İstasyon Meydanı'nda tören düzenlenecek.

- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin yeni akademik yıl açılışına katılacak.

- Uluslararası Denizcilik Eğitmenleri Birliği'nin İzmir'de gelecek hafta düzenleyeceği konferansa ilişkin bilgi verilmek üzere basın toplantısı yapılacak.

- "10. Uluslararası Yanma Sempozyumu" Sakarya Üniversitesi'nde başlayacak.

- Trabzon Valisi Nuri Okutan ile hayırsever iş adamı Mehmet Aydıner, Of ilçesinde yapılacak kültür merkezi için protokol imzalayacak.

- İstanbul Ticaret Odası'nın ekim ayı olağan meclis toplantısında sektörel sorunlar ve çözüm önerileri ele alınacak.

- İzmir'de Doğal Gaz Günleri, SODEX Fuarı ve Soğutma Teknolojileri Sempozyumu yapılacak.

- Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda 6. Yenilenebilir Enerjiler Sempozyumu düzenlenecek.

- Garanti Bankası'nın Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile ortaklaşa düzenlediği "Kadın Girişimci Buluşmaları 08" toplantılarının ilki Eskişehir'de yapılacak.

22- Petroldeki düşüş, Türkiye'nin enerji faturasını düşürür mü?

- Enerji uzmanları, ham petrol fiyatlarındaki düşüşün kalıcı olması halinde, petrol ve doğal gazda büyük oranda ithalatçı konumda olan Türkiye'nin enerji faturasını biraz düşüreceğini belirtiyorlar.

- TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut: "Petrol fiyatlarındaki son dönemdeki hızlı düşüş, Türkiye'nin cari açığının azalmasında kayda değer katkıda bulunacaktır."

23- TOKİ, "ekolojik" şehir kurmak için 6 ihaleyi iptal etti.

- Kayabaşı'nda kurulacak 60 bin konutluk projede, "çevreye daha duyarlı ve sürdürülebilir" bir şehir kurmak için değişikliğe gidildi.

- ODTÜ ve Küçükçekmece belediyesi ile ortak çalışılan yeni projeye olanak sağlamak amacıyla TOKİ, Kayabaşı'nda konut yapımı için düzenlediği 9 ihaleden 6'sını iptal etti.

24- (A) Milli Futbol Takımı, 19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde Bosna-Hersek ile yapacağı maçın hazırlıklarını, Ali Sami Yen Stadı'nda basına kapalı olarak yapacağı antrenmanla sürdürecek.

25- Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Akademi Ligi'nde çalıştırıcı olarak görev alacak antrenörlerin eğitim gördüğü Silivri Klassis Golf&Country Club'da konuşma yapacak.

26- Futbol Federasyonu'nun ana sponsorlarından Coca-Cola'nın, sponsorluk sözleşmesini uzatmasıyla ilgili Swissotel'de düzenlenecek imza törenine, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Coca-Cola Türkiye Başkanı Ahmet Burak ile (A) milli futbolcular da katılacak.

27- Ümit Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Hami Mandıralı, Antalya'da basın toplantısı düzenleyecek.

28- TFF İkinci Lig'de 4, TFF Üçüncü Lig'de ise 5 karşılaşma yapılacak.

29- Buz Hokeyinde, 2010 Kış Olimpiyat Oyunları ön eleme (A) Grubu maçları Ankara'da başlıyor.

- Müsabakaların ilk gününde Türkiye ile İspanya, Meksika ile de Bulgaristan karşılaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber