Saldırganlardan ikisinin eşkali belirlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2008 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da polis servisine saldırı: 5 şehit

Diyarbakır'da polis servis aracına yönelik silahlı saldırıda 5 polis memuru şehit oldu. Saldırıda 19 kişi de yaralandı.

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'nda çalışan memurları taşıyan servis otobüsü, Azizye Mahallesi'nden geçerken, kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahla tarandı. Saldırıda 5 polis şehit oldu, 19 kişi de yaralandı. Saldırıda polis memurları Adem Seyfioğlu, Ramazan Tavşancı, Adem Kılıçarslan, Duran Karaboğaş ve yardımcı şoför Vedat Ulu yaşamını yitirdi. Yaralılar Diyarbakır'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Saldırının gerçekleştiği bölgede patlamamış bir de el bombası bulundu.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

SALDIRIYI 3 KİŞİNİN YAPTIĞI SANILIYOR

Güvenlik güçleri, saldırganların yakalanması için olay bölgesinde operasyon başlatırken, bölgedeki şüpheli kişi ve araçlar üzerinde de arama yapıldı.

Saldırıyı 3 kişinin yaptığı tahmin ediliyor. Yetkililer, görgü tanıklarının, 3 şahsın olay yerine kırmızı renkli Doğan marka bir otomobil ile geldiklerini bildirdiklerini belirterek, ifadeler doğrultusunda eşkalleri belirlenen 3 kişinin yakalanmasına çalışıldığını söyledi.

Olayla ilgili gözaltında şüpheli şahıs bulunmadığını kaydeden yetkililer, sadece olay yerindeki bazı şahısların beyanları alınmak üzere emniyete götürüldüğünü bildirdi.

Saldırganların olayda kullandığı tahmin edilen kırmızı renkli otomobil aranırken, saldırganlardan ikisinin eşkalinin belirlendiği öğrenildi.

ATALAY YARALILARI ZİYARET ETTİ

Diyarbakır'daki saldırının ardından kente giden İçişleri Bakanı Beşir Atalay, saldırıda yaralananları hastanede ziyaret etti.

Atalay yaptığı açıklamada saldırıda yaralanan 18 polis memurundan 13'ünün taburcu edildiğini söyledi.

Saldırıyla ilgili verileri değerlendirdiklerini belirten Atalay, Diyarbakır ve Ankara'da oluşturulan ekiplerle olayı araştırdıklarını belirtti.

İçişleri Bakanı, şehitlerden ikisinin Kahramanmaraş'ta, diğerlerinin de Yozgat, Diyarbakır ve İstanbul'da topağa verileceğini açıkladı.

ERDOĞAN: KİMSE TAVİZ BEKLEMESİN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ?Kimse güvenlik güçlerimizin operasyon gücünden taviz beklemesin. Bu operasyonel gücünü güvenlik güçlerimiz, polisiyle de askeriyle de sürdürecektir. Nereye kadar? Terör örgütü silahını bırakıncaya kadar sürecektir? dedi.

TBMM'de gazetecilerin Diyarbakır'daki polis servis aracına yapılan saldırıyla ilgili sorularını yanıtlayan Erdoğan, şunları söyledi:

?Yaralılarımız şu anda hastanede. Temenni ederiz ki oradan şehitlerimize ilave çıkmasın. Tabii bu iş artık yoğun bir şekilde devam ediyor. Gerek şu andaki tezkere süreci, gerek önümüzdeki yerel seçimler, gerek bölgedeki yapılan son çalışmalar... Bu noktadaki mücadele devam edecektir. Ama bunlar asla bizi yıldıramayacaktır. Ama yine söylüyorum; birliğimiz, beraberliğimiz burada çok önemli. Birlik, beraberlik, siyasi amaçlara dönüştürülmemeli. Kimse de güvenlik güçlerimizin operasyon gücünden taviz beklemesin. Bu operasyonel gücünü güvenlik güçlerimiz, şüphesiz polisiyle de askeriyle de sürdürecektir. Nereye kadar? Terör örgütü silahını bırakıncaya kadar sürecektir. Ve kimse de bu terörün böyle kısa vadeli bir süreç olduğunu... Onu da beklemesin. Bu, dünyanın her yerinde uzun süreçli bir mücadele. Ama olayın sadece güvenlik boyutu yok. Olayın diplomatik boyutu var, siyasi boyutu var, ekonomik, sosyolojik ve psikolojik boyutu var. Bütün bunlara yönelik olarak da yarın bir çalışmamız olacak. Silahlı kuvvetlerimizin üst düzey yöneticileri ile terörle ilgili bakan arkadaşlarım ve teknokrat arkadaşlarımız birlikte yarın bir çalışma yapacağız ve yeni yol haritamızı gözden geçirecek, atılacak bazı adımlara yönelik de buradan inanıyorum ki bir karar çıkmasına zemin hazırlayan çalışma yapacağız. Yarından sonraki süreçte bu çalışmalar yoğunluk kazanacak. Onu da ifade etmek isterim.?

Erdoğan, ?Tezkere sonucunu nasıl değerlendiriyorsunuz?? sorusuna da ?Bu hassasiyeti gösteriyor? karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber