İnternet altyapısı altı ay sonra tamam

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2008 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, internetin altyapısının Türkiye genelinde altı ay sonra tamamlanacağını söyledi.

Her üç evden birinde internet kullanıldığına işaret eden Yıldırım, "Türk Telekom sayısal santrallere geçiyor, 3 Nesil geliyor, Türksat'ın uydu ile ilgili çalışmaları var, diğer servis sağlayıcıların yaptığı çalışmalar var. Herkes kendi çapında büyük bir gayret içerisinde altyapıya yönelik çalışmaları hızlandırıyor." dedi.

Beylikdüzü TÜYAP Fuarı'nda düzenlenen 'Bilişim Zirvesi'ne katılan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, internet ile ilgili gelişmeler konusunda bilgi verdi. Türkiye genelinde internet altyapısının altı ay sonra tamamlanacağı müjdesini veren Bakan, ilgili kurumların büyük gayret içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Bakan Yıldırım, internet bulundurmak ile kullanmanın ayrı şeyler olduğunu ve internet kullanmanın şartlarını yerine getirmek gerektiğini ifade eden Yıldırım, "Vatandaşı donatmamız lazım, öğretmemiz lazım, araçlarını temin etmemiz lazım, altyapıyı hazır etmemiz lazım. Altyapısı altı ay sonra tamam." diye konuştu. Altyapı paylaşımının da kısa sürede tamamlanacağını aktaran Bakan Yıldırım, "Ayrıca, altyapının paylaşımında da çok önemli ilerlemeler var. Yerel ağ paylaşımı, genel altyapının paylaşımı, internette küçük işletmecilerin lehine pozitif ayrımcılık yapılması. Küçük işletmeleri teşvik etmemiz lazım. Onlara daha fazla imkan sağlamamız lazım. Bu konuda zaten başlatılan bir çalışma var." dedi. TÜİK'in hesaplamasına göre bilgisayar okur yazar oranının yüzde 45 seviyesine ulaştığını kaydeden Yıldırım, "Yeterli olmamakla beraber, kısa sürede bu seviyeye ulaşmış olmamız bizim 2013 bilgi toplumu hedefine rahatlıkla varacağımızı gösteriyor. Şirketlere, kamuya bir görev düşüyor. Vatandaşı bilgisayarla teçhiz etmemiz lazım. Artık şunu yapma zamanı geldi arkadaşlar, abone yaptığınız her vatandaşa bilgisayar vereceksiniz. Parasız..." dedi.

İnternet güvenliği tasarısı

Binali Yıldırım, internet güvenliği ile ilgili yasa tasarısını 2009 yılından itibaren gündeme getireceklerini açıkladı. Güvenliği sağlarken amaçlarının site kapatmak olmadığını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "İnternetin kullanımında mahsurları, gençleri, toplumu zararlı etkilerinden koruyacak düzenlemeler getiriyoruz. Amaç site kapatmak değil, interneti doğru düzgün, toplumun yararına kullanmak. Bu yönde de İnternet Güvenlik Başkanlığı, İnternet Kurulu ile çok yakın bir çalışma içerisine girmesi gerekiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber