Öldüren polise müebbet istendi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Ekim 2008 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gökay USANMAZ -

Kendisine laf attığını sandığı genci vurup, ölümüne yol açan polis müebbet hapis istemiyle yargılanacak..

İstanbul Bahçelievler'de tartıştığı genci vurarak öldüren polis memuru hakkında "Kasten adam öldürmek" suçundan ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, polisin genci kasıtlı olarak öldürdüğü iddia edildi.

'PİSLİKLER BENİ BULUR'

Ağustos ayında yaşanan olay iddialara göre şöyle gelişti. 22 yaşındaki oto elektrikçisi Cem İnci, arkadaşı Recep Şelte ile evine doğru yürürken ayağına takılan karton kutuya tekme attı. Bu sırada üzerine yağmur suyu sıçrayan İnci, beraberindeki arkadaşına "Bütün pislikler de beni buluyor" dedi. Ancak tam bu sırada yolda yürüyen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 2 yıllık polis memuru Mustafa Atasoy, sözü üzerine alındı. İkili arasında bu nedenle tartışma çıktı. Atasoy, beylik tabancasını çıkartıp İnci'ye doğrulttu. İnci ise tabancayı almak istedi.

BİR SAAT YERDE BEKLETTİ

Yaşanan boğuşma sırasında tabanca ateş aldı ve Cem İnci göğsünden yaralandı. Ancak polis memuru yaralı gencin yanına kimseyi yaklaştırmadı. Polis arkadaşlarını arayarak adam vurduğunu söyledi. Olaydan 1 saat sonra olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırılan Cem İnci, kan kaybından hayatını kaybetti. Polis memuru da tutuklandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Cem İnci'yi kasıtlı olarak öldürdüğüne kanaat getirildiği bildirilen Mustafa Atasoy hakkında 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi. Polis memuru Atasoy, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber