TOKİ konutlarındaki eksiklikler ev sahiplerini çileden çıkarıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2008 13:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Adana'nın Kargakekeç mevkiine yapılan konutları teslim alan hak sahipleri, binalardaki eksiklikler yüzünden zor anlar yaşıyor.

Binaların birçoğunun tuvaleti ve banyosu akarken, hemen hemen hiç birinin asansörü çalışmıyor. Çevre düzenlemesi yapılmayan konutlarda oturan vatandaşlar, şikâyetlerini iletecekleri bir muhatap bulamamaktan yakınıyor. Temmuz ayında evini teslim alan Mahmut Çelik, geldiği günden beri sorunlarla boğuştuklarını ifade ederek, "Konutların çevre düzenlemesi yok. Üç aydan buyana daire başı yaklaşık bin YTL masraf ettik. 130 metrekare olan evimiz için ayda 650 YTL ödüyoruz. Hiç memnun değilim." dedi.

En büyük sıkıntılarının Sofulu çöplüğünün kokusu olduğunu dile getiren Çelik, "Çöplüğün kokusu olduğu gibi buraya geliyor. Pencerelerimizi açamıyoruz." diye konuştu.

TOKİ'den konut alan Aygül Çetin de beklediğini bulamayanlardan. Temmuzda evini teslim aldığında şok olduğunu kaydeden Çetin, "Evi bu halde gördüğümde çok şaşırdım. Son katta oturduğum için dam sürekli akıyor. Sıvalar ve boya döküldü. Kapılar kapanmıyor. Asansör çalışmadığı için zeminle beraber 7 kat çıkmak zorunda kalıyoruz. Kış geldi, kalorifer kazanları teslim edilmedi. Şu ana kadar 25 bin YTL ödedim. Daha iyi bir ev bekliyordum ama hayal kırıklığına uğradım." ifadelerini kullandı.

Konutlarda birçok eksiklik olmasına rağmen sıkıntılarını anlatacakları bir muhatap bulamadığını ileri süren Çetin şöyle konuştu:"Konutları yapan firma, şantiyeye kilit vurup gitmiş. TOKİ'yi arıyoruz kimse bize cevap vermiyor. Defalarca mail attım ama dönen olmadı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber