Yargıtay'da, Eminağaoğlu'na siyaset fırçası

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 11 Ekim 2008 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarsav Başkanı Eminağaoğlu Yargıtay'da düzenlenen bir sempozyumda siyaset yapmaya kalkınca oturum başkanı Yargıtay 9. Ceza Dairesi üyesinden ?Siyaset yapmayın' uyarısı aldı.

ASKERE gitmemek için sahte çürük raporu aldığı iddiası tartışılan Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Yargıtay Konferans Salonu'nda düzenlenen ?Bilişim Hukuku' konferansında siyaset yapınca oturum başkanı tarafından azarlandı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi üyesi Ekrem Ertuğrul'un yönettiği oturumda dinleyici olarak katılan Eminağaoğlu, söz alarak telefon dinlemeleriyle ilgili olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nı (TİB) suçlayarak ?Polisiye bir kurum görüntüsü altında' olduğunu ileri sürdü. Eminağaoğlu TİB Başkanı'nın her ne kadar yargıç olsa da Başbakan tarafından atandığını gündeme getirip eleştirmesi üzerine Başkan Ertuğrul, ?Bu yasamanın konusudur' uyarısı yaptı.

Eminağaoğlu'nun ısrar etmesi üzerine yasama ve yargı ayrımını hatırlatan Ertuğrul ?Lütfen soruya gelin' dedi. Eminağaoğlu, aynı yöndeki ısrara devam edince Başkan Ertuğrul ?Sözünüzü kesmek zorundayım. Siyasi konulara girmiyoruz. Biz burada bilimsel bir konferans yaptık. Lütfen kısa kesin' uyarısında bulundu. LÜTFİ KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber