TTNET'in 'vitamin'i öğrencilere dersleri daha çok sevdirecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2008 15:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

TTNET'in, eğitime destek çalışmaları kapsamında hazırladığı 'TTNET VİTAMİN' paketi öğrencilere, interneti kullanarak dersleri interaktif ortamda daha rahat bir şekilde öğrenmelerini sağlıyor.

TTNET VİTAMİN projesiyle, ilköğretim 4, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfta okuyan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı ile uyumlu Matematik, Fen ve Teknoloji, Türkçe ve Sosyal Bilgiler derslerinin içeriklerine bilgisayar ekranındaki işaret butonlarına basarak kolayca ulaşabilecekler. Öğretmenler için de faydalı olacak olan yeni "VİTAMİN" sayesinde öğrenciler; ders kitabı maketi üzerinden konuları takip edip 3 boyutlu canlandırmalar, resimler, videolar ve basit örneklerle istedikleri konuyu daha iyi anlama imkanı buluyor.

'İnternette Vitamin Var' sloganıyla hazırlanan çalışma sayesinde isteyen öğrenci istediği dersi tıklayıp hem eğlenebilecek hem de konuları araştırabilecek. Animasyonlar sayesinde öğrencilerin büyük ilgisini çekecek olan 'VİTAMİN', bu alanda bir ilk olma özelliği de taşıyor. Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik eğitime yapacakları yatırımların devam edeceğini belirterek bu kapsamda gereken şeylerin yapılacağını söyledi.

Bakan Çelik, daha sonra TTNET VİTAMİN yarışmasında başarılı olan öğrencilere sertifikalarını verdi. TTNET'in, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak olarak gerçekleştirdiği ilköğretim öğrencilerine ücretsiz elektronik posta hizmeti verilmesi projesi ise Ekim ayı içinde devreye alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitsel ve bilgilendirme amaçlı çalışmalarını güvenli bir şekilde bu hizmet üzerinden sunabilecek. Projenin devreye gireceği tarihten itibaren 4. ve 5. Sınıf öğrencileri ile öğretmenleri bu hizmetten faydalanmaya başlayabilecek. VİTAMİN'i, TTNET ADSL aboneleri yıllık 36 YTL ödeyerek satın alabiliyor ya da www.ttnetvitamin.com.tr http://www.ttnetvitamin.com.tr web sitesi üzerinden kayıt yaptırarak, hemen kullanmaya başlayabiliyorlar. Abone olmayanlar ise Türk Telekom bayilerinden başvuru yaparak bu paketi alabilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber