İzmir'de öğretmenler okulu internetcafeye çevirdi

Haber Giriş : 17 Kasım 2004 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmit Mimar Sinan Lisesi öğretmenleri, öğrencileri'nin okullardan kaçıp Internet cafelere gitmesini engellemek için değişik bir yöntem buldu ve internet cafeyi okula taşıdılar.

Okul içinde Internet cafe açan okul idaresi Internet bağlantısının saat ücretini 500 bin lira yaparak Internet cafelerle rekabete girdi.

Milli Eğitim Bakanlığından aldıkları Bilgisayarları sınıfa dolduran öğretmenler, kendi aralarında topladıkları paralarla Internet bağlantısı kurdu. Normalde cefelerde 1 milyon olan Internet saatini, okul içinde 500 bin liraya düşüren idare bu şekilde de Cafelerden daha ucuza hizmet vererek öğrencileri okul içinde tutmayı hedefliyor.

Mimar Sinan Lisesi Müdür yardımcısı Mustafa Özden, öğrencileri okul içinde tutmayı hedeflediklerini, aynı zamanda saatini 500 bin lira yaparak, cafelerden daha ucuza Internet hizmeti verdiklerini söyledi.

Okulda İnternete bağlanan öğrenciler ise, Internet cafelerin kötü ortam olduğunu ve okul da İnternete girmenin kendileri için daha sağlıklı ve güvenilir olduğunu söylediler. Okulun idaresinin bu uygulamasından memnun kaldıklarını belirten öğrenciler Internet cafelere gitmeye gerek duymadıklarını söylediler.

Bu arada diğer okullarda eğitim gören öğrenciler ise Internet cafeleri dolduruyor.Okuldan kaçan ve yaşları ufak olan çocuklar bütün gün Internet cafelerden çıkmıyor. Ancak okuldaki bu uygulama ile öğrencilerin girdiği siteler kontrol edilebiliyor ve saatlerce Internet cafelerde kalmalarıda böylece engellenmiş oluyor.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber