Sağlık Bakanlığından 'ambulans gönderilmedi' iddialarına yanıt

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2008 14:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Sağlık Bakanlığı, Ankara-Diyarbakır seferini yapan uçakta kalp krizi geçiren yolcu için ambulans gönderilmediği iddiaları üzerine, "Ekibimiz, 19.02'de (ihbardan 2 dakika sonra) vaka için çıkış yapmış, 19.06'da da (ihbardan 6 dakika sonra) olay yerine varmıştır. Ekibimiz, olay yerine vardığında hastanın hayati fonksiyonlarının durmuş olduğunu tespit etmiştir" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanlığı, bugün bazı basın-yayın organlarında yer alan "Havaalanında Ambulans Skandalı", "Havaalanında Öldüren Ambulans" haberleri üzerine, yazılı açıklama yaptı.

Haberlere konu olan olayın dün meydana geldiğinin hatırlatıldığı açıklamada, dün saat 19.00'da Diyarbakır Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri tarafından 112 Çağrı Merkezi'nden ambulans talebinde bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, 112 Çağrı Merkezi'nin, vakaya en yakın konumdaki 3 nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda hazır bekleyen ekibi olay yerine yönlendirdiği bildirilerek, şunlar kaydedildi:

"Ekibimiz, olay yerine vardığında hastanın hayati fonksiyonlarının durmuş olduğunu tespit etmiştir.

Doktor ve diğer sağlık personelimiz, hastaya 21 dakika boyunca canlandırma amaçlı müdahalede bulunduktan sonra 19.27'de olay yerinden hastaneye hareket etmişler, müdahalelerini ambulansta da sürdürmüşlerdir.

Ambulansımız, hastayı 19.33'de Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bırakmıştır. Burada da hastaya yaklaşık 1 saati aşkın süre boyunca ileri yaşam desteği yapılmasına rağmen hasta geri döndürülememiş ve maalesef hayatını kaybetmiştir."

Açıklamada, "medyada yer alan, eksik ya da yanlış bilgilere dayanan her haber ve yorumun, bu hizmeti büyük bir özveriyle yürüten çalışanları hem de bu hizmetten faydalananları ve faydalanacakları olumsuz yönde etkilediği" kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber