15 Ekim 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 15 Ekim 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL FRANKFURT'TA

-Cumhurbaşkanı Gül, Almanya Federal Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Horst Köhler ile ikili bir görüşme gerçekleştirerek, Frankfurt Kitap Fuarı'ndaki Türkiye Pavyonu'nu geziyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Frankfurt'u ziyareti kapsamında Almanya'daki Türk çatı kuruluşlarının temsilcilerini kabul ediyor.

-TBMM BAŞKANI TOPTAN'IN KABULÜ

-Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, Afganistan Temsilciler Meclisi heyetini Ankara Devlet Konukevi'nde kabul ediyor.

-Toptan, Ankara Devlet Konukevi'nde Afganistan Temsilciler Meclisi Başkanı Kanuni onuruna akşam yemeği veriyor. (Saat: 12.40/19.30)

-FATİH ÜNİVERSİTESİ'NDEN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A FAHRİ DOKTORA ÜNVANI

-Fatih Üniversitesi'nin 2008-2009 akademik yılı açılış töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katılımıyla yapılıyor.

-Törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a fahri doktora unvanı veriliyor. (Saat: 11.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ'NDE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kadir Has Üniversitesi Eğitim ve Kültür Merkezi yeni ek binası, kapalı spor salonu ve sağlık ocağının toplu açılışını gerçekleştiriyor. (Saat: 14.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN MAKEDONYA DEVLET BAŞKANI NEZİR GÖRÜŞMESİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Makedonya Devlet Başkanı Hadi Nezir ve Makedonya Türk Partisi Genel Başkanı Kenan Hasip ile İstanbul Ofis'inde bir araya geliyor. (Saat: 17.00)

-11. DIŞ TİCARET GENÇLİK KURULTAYI

-İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi tarafından organize edilen 11. Dış Ticaret Gençlik Kurultayı Sheraton Oteli'nde yapılıyor.

-Kurultaya TBMM Başkanı Köksal Toptan, ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen katılıyor. (Saat: 14.00)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeniden görüşülmek üzere Meclis'e gönderdiği Elektronik Haberleşme Kanunu'nun görüşülmesi bekleniyor (Saat: 11.00)

-TBMM KİT KOMİSYONU DENETİMLERİNE BAŞLIYOR

-TBMM KİT Komisyonu Türkiye Şeker Fabrikaları ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün hesaplarını denetliyor. (Saat: 10.30/14.00)

-BAKAN ÇAĞLAYAN, TÜZMEN VE EKREN ASO TOPLANTISINDA

-Ankara Sanayi Odası 2008 yılı Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı yapılıyor.

-Toplantıya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan katılıyor. (Saat: 10.00)

-CHP'Lİ KILIÇDAROĞLU YENİ BELGELER AÇIKLAYACAK

-CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ?AKP'li Belediye Başkan Yardımcısının aldığı rüşvetin belgesini? açıklıyor. (Saat: 11.30)

-SENDİKALARIN EK ÖDEMELER KARARI İLE İLGİLİ PROTESTOLARI SÜRÜYOR

-Yüksek Planlama Kurulu'nun KİT'lerde çalışan sözleşmeli personele 2008 yılında uygulanacak ücretlere ilişkin kararına sendikalardan tepkiler sürüyor.

-Türk Haber-Sen ilgili kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'a dava açıyor.

-Haber-Sen, Yüksek Planlama Kurulu'nun kararına ilişkin Ankara Posta İşleme Merkezi önünde basın açıklaması yapıyor.

-Bağımız Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyeleri, kararı protesto için TCDD Genel Müdürlüğü önünde bordro yakma eylemi yapıyor.

-Kamu-Sen ve Türk-Ulaşım-Sen Maliye Bakanlığı önünde ortak basın açıklaması yapıyor. (Saat: 10.30/13.00/11.00/12.30)

-TÜRFOFED'İN ?BEYAZ YILDIZ PROJESİ? TOPLANTISI

-Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜRFOFED) ?Beyaz Yıldız Projesi?nin çevreye ve turizm sektörüne sağlayacağı katkılar konusunda Gordion Otel'de basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 14.00)

-GÖRME ENGELLİLERDEN KIZILAY'IN KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA DESTEK

-Altı Nokta Körler Derneği ve Kızılay arasında gönüllü kan bağışçısı kazanımı ve bilinçlendirilmesi konusunda protokol imzalanıyor. (Saat: 10.00)

-TUZLA TERSANELERİNDE 7 AYDA 680 BİN YTL CEZA KESİLDİ

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sık sık işçi ölümleri ile gündeme gelen Tuzla tersanelerinde 2008 yılı Ağustos ayına kadar 680 bin 926 YTL idari para cezası uygulandığını, 19 işyeri için kısmi durdurma, 13 işyeri için de kapatma kararı uygulandığını bildirdi.

-Çelik, Tokat Milletvekili Reşat Doğru'nun soru önergesine verdiği yanıtta, Tuzla tersaneler bölgesinde 22 Mayıs 2008-30 Mayıs 2008 tarihleri arasında yapılan yaygın yoğun denetimlerde 307 işyerinin denetlendiğini, 15 bin 444 sigortalı ile görüşüldüğünü ve eksik işlemler nedeniyle de 100 bin 385 YTL idari para cezası uygulandığını kaydetti.

-BAKAN EKER: TARIM İLACI KAÇAKÇILIĞI İRAN'A BİLDİRİLDİ

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'ye sokulan kaçak tarım ilaçları ile ilgili İran yetkili makamlarının bilgilendirildiğini söyledi. Konunun Gümrük Müsteşarlığı'na, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Daire Başkanlığı'na ve Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na iletildiğini kaydeden Bakan Eker, ?Bu tip kaçak ve sahte ürünlerin ülkemize girişinin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması hususu bildirilmiştir. Ayrıca bakanlığımız Dış İlişkiler ve Avrupa Topluluğu Koordinasyon Dairesi Başkanlığı vasıtasıyla İran yetkili makamlarına konu iletilmiştir? dedi.

-Bakan Eker MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un soru önergesine verdiği yanıtta bakanlığının konuya gereken hassasiyeti gösterdiğini belirterek, ?Kaçak ve sahte bitki koruma ürünlerinin yurda girmemesi için gereken tedbirlerin alınması hususunda söz konusu kurumlar ile sürekli irtibat halindedir. Tarım il müdürlüklerimiz zirai mücadele ilaç bayi kontrollerini sıklaşmıştır. Denetim sayıları artırılmıştır? dedi.

-ENERJİ İTHALATI 34 MİLYAR DOLARA DAYANDI

-Türkiye, Ocak-Ağustos döneminde ithalatta en büyük faturayı 33.9 milyar dolarla önceki yıla göre yüzde 66.4 artan büyük bölümünü ham petrolün oluşturduğu ?mineral yakıtlar ve yağlar? ithalatına ödedi. Anılan dönemde en yüksek ihracat 13.8 milyar dolarla yüzde 39.4 artış gösteren kara taşıtlarında gerçekleşti.

-GAP BÖLGESİ EĞİTİMDE GELİŞİYOR

-Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında olan illerinde eğitim alanında son 5 yılda önemli yatırım yapıldı. Son 5 yılda GAP illerinde derslik sayısında okulöncesi eğitimde yüzde 1981, ilköğretimde yüzde 33, liselerde ise yüzde 42 oranında artış yakalandı.

-16 BİN HASTA ORGAN NAKLİNİ BEKLİYOR; NAKİL SAYISI İHTİYACIN ONDA BİRİNİ ZOR KARŞILIYOR

-Sağlık Bakanlığı verileri organ nakli bekleyen hasta sayısı ile organ nakli arasındaki çarpıcı tabloyu ortaya koydu. Buna göre, akciğer, böbrek ve kalp nakli bekleyen hasta sayısı 15 bin 787 iken; 2008'in ilk 8 ayında yine bu organlarda gerçekleşen nakil sayısı bin 723 oldu.

-Nakillerin bir başka boyutuna bakıldığında ise, ipi göğüsleyenler üniversite hastaneleri oldu. Karaciğer naklinde İnönü Üniversitesi, böbrek naklinde ise Akdeniz Üniversitesi ilk sıraya yerleşti.

-?ULUSLARARASI GENÇLİK FİLM YAPIM ATÖLYESİ? GENÇ SİNEMACILARI BİRARAYA GETİRİYOR

-Türkiye ve ABD ortak projesi olan ?Uluslararası Gençlik Film Yapım Atölyesi?, 6 şehirde ?dahi sinemacılar?ı keşfedecek. Edirne, Konya, Sivas, Artvin, Antakya ve Mardin'den alınacak başvurular sonucu, öğrencilere bu şehirlerde ücretsiz sinema eğitimi verilecek, sinema eğitiminin ardından ortaya çıkan filmler, uluslararası festivallerde gösterilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber