MP özelleştirmesi için hukuki altyapı tamamlandı

Haber Giriş : 15 Ekim 2008 12:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Milli Piyango İdaresinin özelleştirilmesine ilişkin hukuki altyapı, "Şans Oyunları Lisansının Verilmesi, Lisansa Konu Faaliyetlerin Düzenlenmesi ve Denetlenmesi Hakkında Yönetmeliğin" Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla tamamlandı.

Talih Kuşunda ihale sürecinin başlaması için artık Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı bekleniyor.

Maliye Bakanlığı (Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü) tarafından hazırlanan ve şans oyunları lisansının verilmesi ve lisansa konu faaliyetlerle ilgili esasları düzenleyen Yönetmeliğe göre, lisans, Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde yeni kurulacak bir iktisadi devlet teşekkülüne veya Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş anonim şirketlere ayrı ayrı veya topluca verilebilecek.

Oyun planları milli piyango idaresinin onayına sunulacak ve bir gün içinde birden fazla çekiliş yapılamayacak.

Yönetmeliğe göre, lisans sahibi, aşırı oynamayı teşvik ettiği veya bağımlılık yarattığı kanıtlanmış oyunların tertip edilmemesi ve 18 yaşından küçüklerin oyunlara iştirakinin önlenmesi hususunda İdarenin belirleyeceği sorumlu oyun anlayışına ve ilkelerine uyacak.

Bir gün içinde birden fazla çekiliş yapılan oyun türlerine, video oyun terminalleri ile şans oyunlarının oynatıldığı oyun salonlarına da İdare tarafından izin verilmeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber