16 Ekim 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 16 Ekim 2008 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÖŞK'TE OLAĞAN GÖRÜŞME

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul ederek haftalık olağan görüşmesini yapıyor. (Saat: 15.00/14.15)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan Meclis Başkanı Muhammed Yunus Kanuni ve beraberindeki heyeti kabul ediyor. (Saat: 17.30)

-ERDOĞAN AFGANİSTAN MECLİS BAŞKANI KANUNİ GÖRÜŞMESİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan Meclis Başkanı Muhammed Yunus Kanuni ile Başbakanlık Yeni Bina'da bir araya geliyor. (Saat: 12.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULLERİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sırasıyla FİBA Başkanı Bob Elphinston, Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi Başkanı Nurten Ural ile heyet üyelerini ve Paralimpik Olimpiyatları'nda madalya alan sporcuları kabul ediyor. (Saat: 11.00/13.00/14.00)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor. (Saat: 11.00)

-MECLİS KOMİSYONLARI

-Plan Bütçe Komisyonu'nda Gümrük Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Öngören Tasarı ele alınıyor.

-İnsan Hakları Komisyonu'nda Mersin Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yapılan inceleme sonucu hazırlanan raporu ele alıyor.

-Komisyonda daha sonra, gizli dinleme yoluyla özel haberleşmenin ihlali iddialarının araştırılması sonucu hazırlanan alt komisyon raporu görüşülüyor.

(Saat: 11.00/10.30)

-BABACAN AB BÜYÜKELÇİLERİYLE BULUŞUYOR

-Dışişleri Bakanı Ali Babacan, İlerleme Raporu'nun açıklanmasına bir hafta kala 28 Ekim'de AB Büyükelçileriyle bir araya gelecek.

-TÜKETİCİ GÜVENİ BELLİ OLUYOR

-TÜİK, Tüketici Güven Endeksi'nin Eylül sonuçlarını açıklıyor. (Saat: 10.00)

-KAMU-SEN VE TÜRK ENERJİ-SEN GENEL BAŞKANI AKYILDIZ'IN BASIN AÇIKLAMASI

-Türkiye Kamu-Sen ve Enerji-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, sözleşmeli personelin ek ödeme konusunda yaşadığı mağduriyete ilişkin Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yapıyor. (Saat: 12.30)

-İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMİNERİ

-Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ortak düzenlediği ?İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri? Neva Palas Oteli'nde yapılıyor. (Saat: 9.45)

-TZOB, KRİZİN TARIM SEKTÖRÜNE ETKİLERİNİ DEĞERLENDİRECEK

-Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TZOB Genel Merkezi'nde yapacağı basın toplantısında, Dünya Gıda Günü'nün bu yılki ?Dünya Gıda Güvencesi, İklim Değişikliği ve Biyoenerjiyle Gelen Güçlükler? temasına yönelik açıklama yaparak, yaşanan küresel mali krizin tarım sektörüne etkilerini değerlendiriyor. (Saat: 10.30)

-?GIDA EGEMENLİĞİ: 21. YÜZYILIN AYIBI AÇLIK? SEMİNERİ

-TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ve Kimya Mühendisleri Odası'nın Dünya Gıda Günü nedeniyle ?Gıda Egemenliği: 21. Yüzyılın Ayıbı Açlık? konulu sempozyumu Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda yapılıyor.

-Sempozyuma, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı katılıyor. (Saat: 10.30)

-REKABET GÜCÜ VE FİKRİ HAKLAR SEMİNERİ

-İstanbul Sanayi Odası'nın düzenlediği, Rekabet Gücü ve Fikri Haklar Semineri? İstanbul Sanayi Odası Odakule Meclis Toplantı Salonu'nda yapılıyor. (Saat: 13.00)

-CHP ?89? RUHUNU ARIYOR, ?3 K? AKP'YE KARŞI

-Yerel seçimler öncesinde atağa geçen CHP yönetimi, AKP'yi ?3 K? formülü ile yıkmayı hedefliyor. CHP, Ankara'da Murat Karayalçın, İstanbul'da Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir'de de mevcut başkan Aziz Kocaoğlu ile yarışacak. CHP'de özellikle, bir dönem yönetimle ters düşen Karayalçın'ın tekrar CHP'ye dönmesi, SHP'nin 1989 yılındaki yerel seçim zaferini hatırlattı. CHP kulislerinde, yerel seçimler için kolları sıvayan CHP yönetiminin, başta Karayalçın olmak üzere diğer sol kesimlerle kucaklaşma isteği ?CHP 89 ruhunu arıyor? şeklinde yorumlandı.

-ANAVATAN'DA KONGREYE DOĞRU: GENEL BAŞKANLIK YARIŞI HIZLANDI

-Anavatan Partisi'nde 25-26 Ekim'de Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılacak 6. olağanüstü büyük kongreye sayılı günler kala genel başkanlık hesapları hız kazandı. Kulislerde, Erkan Mumcu'nun aday olmayacağı, genel başkanlık yarışının, adaylıklarını açıklayan genel başkan yardımcıları Murat Akdeniz ve Salih Uzun ile eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal arasında geçeceği konuşuluyor. Kulislerde ayrıca, Mumcu ile birlikte partiden uzaklaşan muhalif isimlerin de aday çıkarma hesapları yaptıkları ve Cengiz Altınkaya'yı aday çıkarmayı planladıkları dile getiriliyor.

-DOLAYLI VERGİLER EKONOMİDE YAVAŞLAMA SİNYALİ VERİYOR

-Küresel mali krizin olumsuz etkilerinin giderek arttığı bu yılın ilk dokuz ayında, tüketim ve ekonomik aktivitede canlılığın göstergesi olan KDV, ÖTV gibi dolaylı vergilerde gerileme meydana geldi.

-Dahilde KDV tahsilatı reel olarak yüzde 7.9 düştü. Dayanıklı tüketim malı satışlarından elde edilen ÖTV'de yüzde 13.2, alkollü içkilerden ÖTV tahsilatında yüzde 2.9, motorlu taşıtlardan sağlanan ÖTV'de yüzde 0.3, özel iletişim vergisinde yüzde 0.3'lük reel düşüşler yaşandı.

-KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN 60 BİN SAĞLIK PERSONELİ EĞİTİLECEK

-Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom, kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Çom, ?Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede Sağlık Personelinin Rolü ve Uygulanacak Prosedürler Eğitimi? çerçevesinde 2009 yılında 81 ilde saha eğitimlerine başlanarak 60 bin sağlık personelinin eğitileceğini söyledi.

-Çom, Türkiye'de ruh sağlığı çalışmalarının ağırlıklı olarak kamu sektörü tarafından yürütüldüğüne işaret ederek ?Ülkemizde ruh sağlığı hizmetleri için ayrı bir bütçe yoktur. Tüm sağlık hizmetlerinin bütçesi genel bütçeden Sağlık Bakanlığı'na ayrılan paydan sağlanmaktadır. Personel sayısının ve yatak kapasitesinin arttırılması çalışmalarıyla genel bütçeden alınan pay arttırılmıştır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber