Şehid babası: Olan hep garibanın oğluna oluyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 17 Ekim 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ailesinin tek erkek evladı olan Ferdi Sefa Kılıç'ın parası bitmişti, babası 150 YTL gönderdi. Ama parayı alamadan dün şehit oldu. Acılı baba "Hep garibanın oğlu şehit oluyor" diyerek isyan etti.

Hakkari'de çıkan çatışmada şehit olan 5 askerden biri olan İzmirli Ferdi Sefa Kılıç'ın (20) şehadet haberi evinde büyük bir üzüntüye neden oldu. Evin tek oğlu olan Kılıç, 7 ay önce askere gitti. Kayseri Dağ ve Komando Birliği'nde askerliğini yaptan Kılıç, bir süre önce geçici görevle Hakkari'ye gitti. Anne Gülendar Kılıç, oğlunun bir hafta önce aradığını belirterek, "Bana 'Param bitti. Bana para gönderin' dedi. Hemen 150 YTL gönderdik. Ancak iki gün önceki son görüşmemizde dağa çıktıklarını parasını dönünce alacağını söyledi. Parayı alamadı oğlum" diyerek ağladı.

Baba Yaşar Kılıç da, "Vatan sağolsun. PKK bir an önce bitirilsin. Bizim gibi gariban insanların oğulları şehit oluyor .Devletin büyükleri kendi aralarında çatışıyor. Ferdi benim gözbebeğimdi. Yeter artık" diyerek ağladı. Bayramda iznegelecekti Hiç izne gelmeyen bekar Ferdi Sefa Kılıç'ın, önümüzdeki Kurban Bayramı'na gelip ailesiyle özlem gidermek istediği, ocak ayında da yeni yaşını kutlayacağı belirtildi.

TERHİSİNE SADECE BİR AY KALMIŞTI

Şırnak'ta çatışma bölgesine birlik sevki sırasında inişe geçerken teknik arıza sonucu kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Piyade Onbaşı Orhan Marhan, Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenazeye katılan yaklaşık 3 bin kişi ?Şehitler ölmez, vatan bölünmez? slaganları arasında Şehit Onbaşı Marhan'ı köyüne uğurladı. Marhan'ın cenazesi doğduğu Güllü Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Onbaşı Orhan Marhan'ın terhisine bir ay kaldığı belirtildi.

DEDEN TORUNA KÜRTÇE AĞITLAR

İzmir çatışmada iki şehit verdi. Ferdi Sefa Kılıç ile aynı timde görevli hemşehrisi Umut Çiftçi yan yana şehit oldular. Acı haberi dede Nusret Çiftçi'nin yanında alan anne Hediye ile baba Mahmut Çiftçi, gözyaşlarına boğulurken, kalbi torun acısına dayanamayan acılı dede hastaneye kaldırıldı. Torunu için Kürtçe ağıtlar yakan Çiftçi. "Ona gelen kurşun bize gelsin, kanı yerde kalmasın" diye gözyaşı döktü. Metanetini koruyan 5 çocuk babası baba Mahmut Çiftçi ise "Söyleyecek bir şey yok? demekle yetindi.

BU KAN DURSUN SORUN ÇÖZÜLSÜN

Hakkari'de yapılan operasyonda şehit olan askerlerden er Hasan İrkoş'un, Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Bahçelievler mahallesindeki baba evi, olayın duyulmasının ardından akrabaları ve yakınlarıyla doldu. İrkoş'un babası Selahattin İrkoş, ''Oğlum 5 aylık askerdi. Gitti ciğerim" diye konuştu. Türkiye'de son 20 günde birçok şehit verildiğine dikkat çeken İrkoş, ''Çocuğum daha 20 yaşındaydı. Bizim ciğerimiz yandı, başkalarının yanmasın. Artık kan dökülmesini istemiyoruz. Bu sorun artık çözülsün'' diye konuştu.

BENİM İÇİM YANDI BAŞKASININKİ YANMASIN

Operasyonda şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Ferhat Erdin'in (26) Amasya'nın Karaköprü Köyün'deki baba evi, olayın duyulmasının ardından başsağlığı için gelenlerle doldu. Uzman çavuşluğa 1.5 yıl önce başlayan oğluyla birkaç gün önce konuştuklarını belirten baba Abdullah Erdin, nişanlı olan oğluna 1.5 ay içinde düğün yapacaklarını söyledi. ''Benim İçim yanıyor, başkaları bu acıyı yaşamasın'' diyen acılı baba bir diğer oğlunun da Şırnak'ta uzman çavuş olarak görev yaptığını söylerken sinir krizi geçirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber