Kamuya bir kurum daha

Haber Giriş : 18 Kasım 2004 06:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Devlet küçülecek' diyen hükümet, 'Mesleki Yeterlilik Kurumu' kurulması için yasa tasarısı hazırladı

Devleti küçültme hedefine kilitlenen hükümet, devleti yeni kurumlarla büyütmekten de geri durmuyor. Çalışma Bakanlığı halen Türk Standartları Enstitüsü'nce (TSE) hazırlanan meslek standartları için yeni bir kurum oluşturulması için yasa taslağı hazırladı. TSE ise "Biz bu işi zaten yapıyoruz" diyerek Çalışma Bakanlığı'na 'çifte standart' eleştirisinde bulundu.

Çalışma Bakanlığı, 'Meslek Standartları Kurumu' oluşturmak için yıllar önce başlattığı çalışmalardan, TSE başta olmak üzere diğer kamu kurumlarından gelen eleştirilere karşın vazgeçmedi. Bakanlık, Dünya Bankası'ndan mali desteğini de alarak sürdürdüğü çalışmalara devam etti ve kurumun adını eleştiriler üzerine 'Ulusal Mesleki Yeterlilik Kurumu' olarak değiştirmekle, kurumları ikna yolunu seçti.

TSE karşı çıkıyor
Hazırlanan taslağa göre idari ve mali özerkliğe sahip genel sekreterlik olarak örgütlenmesi öngörülen yeni kurum, 40'ı teknik personel toplam 60 kişiye kamu kapısını aralıyor. Yükseköğretim dışındaki eğitim programlarıyla edinilen mesleklerde meslek standartlarının oluşturulmasını sağlaması öngörülen kurum, mesleki yeterlilik belgeleri verecek.

Bakanlık, yasa taslağını ilgili kurumlara da göndererek görüşlerini istedi. TSE, verdiği yanıtla, yeni kurum oluşturulmasına olumlu bakmadığını bildirdi. TSE Başkanı Kenan Malatyalı imzasıyla, bakanlığa gönderilen yazıda, uluslararası standardizasyon camiasında Türkiye'yi TSE'nin temsil ettiğine işaret edilerek, "Bakanlığın yeni teşkilat kurma çabasını anlamak mümkün değil" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber