Öğrenciye kuru fasulye 1 YTL

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2008 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk kültüründe ve mutfağında önemli bir yeri olan, ancak son yıllarda fiyatı hızla yükselen kuru fasulye, Adana'da, öğrencilerin sofrasına 1 YTL'den geliyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (YURT-KUR) Adana'daki yurtlarında kalan öğrenciler, simit-ayran parasına protein kaynağı kuru fasulye yiyebiliyor.

Kuru fasulye, son yıllarda fiyatı hızla artmasına karşın halen YURT-KUR yurtlarında 1 YTL, pilav ise 75 YKr'den satışa sunuluyor. Bu sayede, öğrenciler, sandviç, ekmek-peynir, tost, hamburger ya da başka hazır yemekler yerine bol proteinli kuru fasulye başta olmak üzere Türk mutfağının gözde yemeklerini 5 yıldızlı otel konforunu anımsatan hijyen ortamda tüketiyor.

Kurum yöneticileri, Türk mutfağının gözdesi kuru fasulye ve pilavdan, ailelerinden yoksun üniversite öğrencilerinin mahrum kalmasını istemedikleri için özel fiyat belirledi. Yemek firmasına ihaleyi verirken kuru fasulyeyi 1 YTL, pilavı da 75 YKr'den satma şartı getiren YURT-KUR, yükselen fiyatıyla artık zengin menüsü olan kuru fasulyeyi, öğrencilere oldukça ucuz sunduğu gibi, anne yemeklerinin özlemini de gideriyor. Her öğünde farklı bir tatlı çeşidi ise yine öğrencilere porsiyonu 75 YKr'den sunuluyor.

Görevliler, ellerinde eldiven, başlarında bere ve ağızlarındaki bantla öğrencilere yemek servisi yaparken, yemek salonundaki ekrandan da mutfakta yemeklerin hazırlanış aşaması naklen izlenebiliyor.

-''ÖNCE HİJYEN''-

YURT-KUR Adana Bölge Müdürü Selahattin Doğan, öğrencilerin en önemli ihtiyacının beslenme ve barınma olduğunu, devletin sunduğu ekonomik imkanlarla öğrencilerin bu ihtiyaçlarının en iyi şekilde yerine getirildiğini bildirdi.

Doğan, kar amacı gözetmeyen, binlerce üniversiteli gence kucak açan YURT-KUR yurtlarında öncelikle hijyen koşullarına önem verildiğini, özel firmalar tarafından yapılan yemeklerin fiyatından, kullanılan yağa ve ete kadar her türlü girdilerinin sağlık kontrolünden geçirildiğini ifade etti.

Yurda kayıt yaptıran öğrencilerin kuruma ayda 75 YTL ödediklerini, ancak bu bedel kadar da yemek fişi verildiğini belirten Doğan, ''Öğrencilerimiz, kuru fasulye ve pilav için sadece 1.75 YTL'yi ellerindeki fişlerle ödeyebiliyorlar'' dedi.

Son yıllarda kilo fiyatı 4 YTL'yi geçen kuru fasulyenin protein değerine dikkati çeken Doğan, ''Öğrencilerimize ocakbaşı kebap hizmeti de dahil her türlü yemek hizmetini sunma çabasındayız. Onlar bize ailelerinin birer emanetidir. Sağlık kontrolü damgası bulunmayan hiçbir gıda maddesi bu kapıdan içeri alınmaz'' diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber