Bakan Atalay: Uyuşturucu konusunda okul ve çevreleri guvenli

Haber Giriş : 20 Ekim 2008 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Atalay, 20 Eylül 2007 tarihinde bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan ?Güvenli Okul Güvenli Eğitim? projesi ile okullar ve yakın çevresinin tamamıyla güvenli mekanlar haline getirildiğini kaydetti.

-Bakan Atalay, 2002-2008 yılları arasında Ankara'da 2 ton 209 kilogram esrar, 13.5 kilogram Afyon, 473 kilogram eroin, 5, 592 gram kokain ve 737 bin 233 adet captagon ele geçirildiğini bildirdi.

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 20 Eylül 2007 tarihinde bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan ?Güvenli Okul Güvenli Eğitim? projesi ile okullar ve yakın çevresinin tamamıyla güvenli mekanlar haline getirildiğini açıkladı. Atalay, 2002-2008 yılları arasında Ankara'da 2 ton 209 kilogram esrar, 13.5 kilogram Afyon, 473 kilogram eroin, 5, 592 gram kokain ve 737 bin 233 adet captagon ele geçirildiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ün uyuşturucuyla mücadeleyle ilgili soru önergesini yanıtladı. Uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında hazırlanan ?Bağımlılık Yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele ulusal politika ve strateji belgesi' doğrultusunda yapılan çalışmalarla sokak düzeyinde ülke içi uyuşturucu arzına yönelik operasyonlara ağırlık verildiğini ve başarılı operasyonlar gerçekleştirildiğini söyleyen Bakan Atalay, 2002-2008 yılları arasında Ankara'da ele geçirilen uyuşturucu madde ve miktarları konusunda ise şu bilgileri verdi:

?2002-2008 yılları arasında Ankara ilinde 2 ton 209 kilogram esrar, 13,5 kilogram afyon, 473 kilogram eroin, 5,592 gram kokain ve 571 litre eroin yapımında kullanılan asetikanhydrit, 8 bin 863 kök Hint keneviri, 315 bin 623 adet extacy tablet, 737 bin 233 adet captagon tablet, bin 363 adet alınması yeşil ve kırmızı reçeteye tabi sentetik hap ele geçirilmiştir.?

-EROİN AFGANİSTAN'TAN HAPLAR BATI AVRUPA'DAN-

Bakan Atalay, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi tarafından yayınlanan ?Dünya Uyuşturucu Raporu'na göre psikotrop maddelerin Batı Avrupa, eroinin ise Afganistan kaynaklı olduğunun belirtildiğini kaydetti. Atalay, ?Uyuşturucu maddeler çoğunlukla araçların veya çeşitli eşyaların gizli bölmelerine yerleştirilmekte ve kuryeler aracılığıyla ülkemize getirilmektedir? dedi.

Kolluk kuvvetleri başta Büyükşehirlerde olmak üzere uyuşturucu maddelerin okul önlerinde satılmasını önlemek amacıyla, aile-okul-polis yakınlaşmasının ve işbirliğinin geliştirilmesi için okul yönetimleri ve okul aile birlikleri ile sürekli bilgi alışverişinde bulunulduğunu söyleyen Bakan Atalay, bu kapsamında Ankara'da da sokak timleri oluşturulduğunu, bu timlerin okulların önünde, kafelerde ve toplu olarak yaşanılan yerlerde çok başarılı çalışmalar yaptığını bildirdi. Atalay, ?Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı bünyesinde, ülkemizdeki madde bağımlılığı sorununu tüm yönleriyle izlemek ve madde bağımlılığıyla mücadele eden tüm kurumlar arasındaki koordinasyonu sağlamakla görevli Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi tarafından gençlerimize yönelik madde bağımlılığı konusunda bilgilendirici faaliyetler yürütülmektedir? dedi.

Atalay, 20 Eylül 2007 tarihinde Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında ? Okullarda Güvenli Ortamların Sağlanmasına Yönelik İşbirliği protokolü' imzalandığını ve ?Güvenli Okul Güvenli Eğitim Projesi'nin hayata geçirildiğini belirterek ?hayata geçirilen bu proje ile okullarımız ve yakın çevresi tamamıyla güvenli mekanlar haline getirilmiş olup, velilerimiz, okul idarecileri ve öğretmenlerimiz her fırsatta bu durumdan memnuniyetlerini ifade etmektedirler? dedi.(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber