Aydın'da okul var, öğretmen yok

Haber Giriş : 18 Kasım 2004 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'da 2003-2004 eğitim öğretim yılına kadar bina yetersizliği nedeniyle eğitim göremeyen zihinsel engelli öğrenciler, şimdi de personel yetersizliği nedeniyle okuyamıyor.

Bu yıl açılan Hacı Hüseyin Arslan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ne Aydın'daki 118 öğretilebilir zihinsel engelli öğrenciden sadece 56 öğrencinin kaydı yapıldı. Kayıt yaptıran öğrencilerin bir kısmı ekonomik yetersizlik nedeniyle okula gelemezken, sırada bekleyen yaklaşık 70 öğrencinin öğretmen ve personel yetersizliği nedeniyle okula alınmadığı bildirildi.

Aydın'da ileri derecede yaklaşık 2 bin zihinsel engelli kişi bulunduğunu ve bunlardan 118 zihinsel engellenin öğretilebilir düzeyde olduğunun tespit edildiğini belirten Hacı Hüseyin Arslan Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Nevzat Demir, öğretmen ve personel açığı nedeniyle 70 öğrencinin okuyabilmek için sırada beklediğini kaydetti. 4 yıl önce kurulan ve 2003-2004 öğretim sezonuna geçici binada 16 zihinsel engelli öğrenciye hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden okul müdürü Nevzat Demir, "Yapılan alan taramasına göre Aydın'da 2 bin civarında zihinsel engelli kişiden 118 kişinin öğretilebilir olduğu tespit edildi. Bugüne kadar mekan sıkıntısı nedeniyle bu öğrencilerden sadece 16'sı öğretiliyordu. Hayırsever iş adamı Hüseyin Arslan tarafından yapılan modern bir okul binasına kavuştuk. Aydın'daki tüm öğrencilere yetecek kapasitede binaya sahip olmamıza rağmen, personel ve öğretmen sıkıntısı nedeniyle yeni sınıf açamıyoruz. Yetkililerin okulumuza bir an önce öğretmen ve personel atamasını bekliyoruz" diye konuştu.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber