21 Ekim 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 21 Ekim 2008 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANIYOR

-Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında terörle mücadele, Irak, Kafkasya ve dünyadaki ekonomik kriz gündem başlıkları ile toplanıyor.

-MGK'ya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kurul üyesi Bakanlar ve kuvvet komutanları katılıyor. (Saat: 13.30)

-TBMM PARTİ GRUP TOPLANTILARI

-TBMM'de MHP ve CHP parti grup toplantıları yapılıyor.

-Grup toplantılarında liderler gündemdeki son gelişmeleri değerlendiriyor.(Saat: 10.30/13.30)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda Tuzla Tersanelerindeki İşçi Ölümlerini Araştırma Komisyonu'nun raporu görüşülüyor. (Saat: 15.00)

-MECLİS KOMİSYONLARI

-KİT Komisyonu'nda komisyon başkanı, başkanvekili, sözcü ve katip üye seçimi yapılıyor

-Uyuşturucu ve Kaçakçılığını Araştırma Komisyonu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i dinliyor. (Saat: 15.15/17.00)

-SEZER KARAYALÇIN GÖRÜŞMESİ

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile DSP Genel Merkezi'nde bir araya geliyor. (Saat: 11.00)

-KIŞLALI ÖLÜMÜNÜN 9. YILINDA ANILACAK

-Hain bir terörist saldırı sonucu yaşamının yitiren gazeteci ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, ölümünün 9. yılında anılıyor.

-Gazeteci Kışlalı, Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kabri başında anılıyor.

-Ankara Üniversitesi Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi'nde Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila, tarafından "Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın Düşünce Çerçevesinde Güncel Sorunlar" başlıklı bir konferans veriyor. (Saat: 12.00/14.00)

-RUSYA'DA YATIRIM VE TİCARET OLANAKLARI SEMİNERİ

-TÜSİAD International, TÜSİAD Genel Sekreterlik Binası Konferans Salonu'nda, ?Rusya'da Yatırım ve Ticaret Olanakları Semineri - Tataristan ve Başkortostan Örnekleri? başlıklı bir seminer düzenliyor.

-Seminerde TÜSİAD International Yürütme Kurulu Üyesi Muhsin Mengütürk açılış konuşmasını yapıyor. (Saat: 09.30)

-AKP'DE YEREL SEÇİM HAZIRLIĞI: MİLLETVEKİLLERİ ?DEMİREL USULÜ POLİTİKA? UYGULAYACAK, TEŞKİLATLAR ?SLOGAN? İÇİN YARIŞACAK

-AKP, yerel seçimlere ?Demirel usulü politika? ile hazırlanıyor. 7 kez başbakan olan, Türkiye'de gitmediği il gezmediği ilçe kalmayan Süleyman Demirel'in, ?Geleceğim, kaç yıl geçerse geçsin, yine geleceğim? sözleri AKP'nin yerel seçim hazırlıklarında önemli bir strateji olacak. Yerel seçimlere kadar seçim bölgelerini ilçe ilçe gezecek olan AKP'li milletvekilleri seçmene muhalefet parti liderleri , ?Devlet Bahçeli, Deniz Baykal bölgenize kaç geldi, Ya Başbakan Erdoğan kaç geldi? diye soracak. AKP, ayrıca muhalefet parti liderlerinin hiç gitmediği il ve ilçelerin de listesini çıkardı. AKP özellikle bu bölgelerde seçmene Erdoğan size kaç geldi" diye soracak.

-Mart 2009'da yerel seçimler için hazırlıklarını sürdüren AKP, yerel seçimlerde kullanacağı slogan için teşkilatlar arası ?slogan? yarışması düzenliyor. AKP'de oluşturulan özel bir ekip en iyi sloganı seçmek için çalışıyor.

-MERKEZ SAĞDA BAŞA DÖNÜLÜYOR: ÖNCE KONGRELER SONRA BİRLEŞME

-22 Temmuz seçimleri öncesinde birleşme hayalleri suya düşen merkez sağ yeniden birleşme arayışına girdi. Kulislerde Anavatan Partisi'nin 25-26 Ekim'de, DP'nin de 17 Kasım'da kongrelerini yaptıktan sonra yeniden birleşme çalışmalarının başlayacağı konuşuluyor.

-Önümüzdeki günlerde hareketlenmesi beklenen merkez sağda, eski Halkın Yükselişi Partisi genel başkanı Yaşar Nuri Öztürk'ün de DP'ye geçeceği kaydediliyor. DP Genel Başkan Yardımcısı Turhan Güven, Öztürk'ün partiye katılacağı iddialarına ?biz zaten hep beraberiz? karşılığını verdi.

-SAVCILIK "DİNLEME YOK" DESE DE TELEKULAK KOMİSYONU ÇALIŞACAK

-CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlendiği iddialarıyla ilgili kurulan ve kamuoyunda Telekulak Komisyonu olarak bilinen araştırma komisyonu, Ankara cumhuriyet Başsavcılığı'nın ?telefon görüşmesine ilişkin kaydın Önder Sav'ın telefonunu açık bırakması nedeniyle gerçekleştirildiği ve kovuşturma yapılmasına yer olmadığı' yönündeki kararına rağmen çalışmalarına başlayacak. Geçen yasama yılının son günlerinde kurulan Komisyon ilk toplantısını yarın yaparak çalışma usul ve esasları ile davet edeceği kurum ve kişileri belirleyecek.

-TERÖR MAĞDURLARINA YAKLAŞIK 610 MİLYON YTL ÖDENDİ

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanununun yürürlüğe girdiği tarihten 31 Ağustos 2008 tarihine kadar terör mağdurlarına 609 milyon 873 bin 358 YTL tazminat ödendiğini bildirdi. CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel'in soru önergesine verdiği yanıtta, tazminatların tamamının nakdi olarak ödendiğini bildiren Bakan Atalay, tazminat ödenmesine karar verilen 91 bin 413 başvurudan 3 bin 768 adedinin ölüm, 836 adedinin yaralanma, 589 adedinin sakatlanma olduğunu kaydetti.

-DSP, İSTANBUL'DA KADIN ADAYLA YARIŞMAYA HAZIRLANIYOR

-Solda yerel seçimler öncesinde yeniden gündeme gelen işbirliği tartışmaları sürerken, DSP yönetimi de çalışmalarını hızlandırdı. Parti yönetimi, yerel seçim bildirgesi üzerinde çalışırken, CHP'den istifa eden Ören Belediye Başkanı Kazım Turan da Perşembe günü DSP'ye katılacak. Turan'a parti rozetini DSP Genel Başkanı Zeki Sezer takacak. Yönetim, aday belirleme çalışmalarına da hız verdi.

-Ankara'da Murat Karayalçın üzerindeki ittifak tartışmaları sıcaklığını korurken, DSP'de de adaylar konuşulmaya başlandı. AKP ve CHP'nin de büyük önem verdiği İstanbul için pek çok adayı gündemine alan DSP'de, İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş'ın adı öne çıkıyor.

-TÜRKİYE GÜRCİSTAN DONÖRLER KONFERANSINDA

-Gürcistan'ın yeniden yapılanmasına destek amacıyla aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 67 ülkenin temsilcileri, yarın Brüksel'de buluşuyor. Türkiye'nin konferansta Rusya ile savaş sonucunda 3 milyar dolar zarara uğrayan Gürcistan'a yapacağı yardımı açıklaması bekleniyor.

-ABD'DEN GELEN YATIRIM ONDA BİRE DÜŞERKEN, KÖRFEZ ÜLKELERİNDEN GELEN YATIRIM ALTIYA KATLANDI

-Körfez Ülkelerinin Türkiye'de yaptığı doğrudan yatırımlar yılın ilk sekiz ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 504 artarak 274 milyon dolardan 1 milyar 656 milyon dolara çıktı. ABD'den gelen doğrudan yatırımlar ise yüzde 90 azalarak 3 milyar 602 milyon dolardan 343 milyon dolara geriledi.

-28 ÜNİVERSİTEYE ?TABELA? BÜTÇESİ: 28 ÜNİVERSİTE 1 ÜNİVERSİTE ETMİYOR

-Hükümet, ?her ile bir üniversite' sloganı ile hareket ederken, geçen yıl kurulan 17 üniversite ile bu yıl bütçeye yeni giren 9 üniversitenin toplam bütçesi İstanbul Üniversitesi'nin bütçesine yetişemedi. 28 üniversiteye toplam 406 milyon 450 bin YTL bütçe ayrılırken, İstanbul Üniversitesi'nin tek başına bütçesi 486 milyon 779 bin YTL oldu.

-Toplam 28 üniversitenin 2009 yılındaki bütçesi 406 milyon YTL olurken, 2010 yılı tahmini bütçesinde bu üniversitelere 507 milyon YTL, 2011 yılı tahmini bütçesinde ise 652 milyon YTL ayrılması öngörüldü.

-ÖĞRENCİ AFFI ASİSTANLARA YARAMIYOR

-Öğrenci Affı eğitim komisyonundan da genişletilerek geçerken, Bakanlar Kurulu'ndan çıkan yasa taslağında konuya tam çözüm getirilmesine karşın, komisyonunda yapılan düzenleme asistanları sıkıntıya soktu.

-SPERM HÜCRESİNDEN KEMİK İLİĞİ YAPILACAK, İLİK NAKLİ TARİHE KARIŞACAK

-Lösemi hastalarına yeni bir umut doğdu. İngiltere Newcastle Üniversitesi'nden Prof. Dr. Karim Nayernia, herhangi bir bozukluğun olmadığı sperm hücresinden, kemik iliği ve kan hücreleri oluşturabileceklerini söyledi. Prof. Dr. Nayernia, çalışmanın çok yeni olduğunu belirterek ?Gelecekte de bu yöntemi iyi uyguladığımız zaman lösemi hastalarına kemik iliği için bağışçı ya da donör bulunmasına gerek kalmayacak? dedi.

-EŞREF KOLÇAK'IN ?BEYİN ÖZÜRLÜLER? SÖZLERİNE BAKANLIKTAN TEPKİ

-45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde onur ödülüne layık görülen sanatçı Eşref Kolçak'ın ödül töreninde, ?Bu yıl sinemamız bir kanuna kavuştu. Yalnız beyin özürlüler tarafından hazırlanan bir kanunla karşılaştık? sözlerine Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik'ten yanıt geldi.

-Kolçak'ın asıl sorunun ?emekliliğiyle? ilgili olduğunu anladıklarını belirten Çelik, topu önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na, ardından da sanatçıların yapımcılarla yaptıkları sözleşmelere attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber