Memur-Sen'den 2009 bütçesine eleştiri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2008 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın, kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamaktan ve etkisi devam etmekte olan global krizin etkilerinden korumaktan uzak olduğunu savundu.

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, tasarıyla 2009 yılı toplu görüşme süreci sonunda imzalanan mutabakat metinine uygun olarak kamu çalışanlarının maaşlarında ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 4,5 oranında artış yapılarak kamu çalışanlarına verilen taahhütlerin karşılandığını ifade etti. Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Ancak, TBMM Başkanlığına sunulan 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamaktan ve etkisi devam etmekte olan global krizin olumsuzluklarından korumaktan uzaktır. Tüketici fiyatları endeksi itibariyle enflasyon oranlarının bu artışların üzerinde olması halinde kamu çalışanlarının maaşlarında yapılacak artışı belirleme yetkisinin, kamu çalışanlarının temsilcisi konumundaki konfederasyon ve sendikaların görüş ve taleplerine başvurulmaksızın TÜİK verileri esas alınarak doğrudan Bakanlar Kurulu'na verilmesi sağlıklı bir yöntem değildir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber