Emniyette işkence gördüklerini söyleyen gençler, AK Parti'den yardım istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2008 20:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Beyoğlu'nda, dayak yedikleri ve işkence gördükleri iddiasıyla Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleri hakkında suç duyurusunda bulunan 5 genç, bugün AK Parti Beyoğlu İlçe Teşkilatı'ndan yardım sözü aldıklarını söyledi. Gençler, İnsan Hakları Derneği (İHD) yetkililerinden de haklarını savunma talebinde bulundu.

Edinilen bilgiye göre; Beyoğlu'nda tutuklama kararı çıkan bir genç, cezaevine götürüldüğü sırada polis otomobilinden kaçtı. Kaçan şahsın gidebileceği yerlere yapılan baskınlarda gözaltına alınan M.R.G. (24), E.K. (21) ve H.G. (18), C.Y. (32) ve İ.Ş.K.(32) olay yerinde ve emniyette işkence gördüklerini iddia etti. Vücutlarında kırık, çatlak, dikişler ve çok sayıda ezikler bulunan 5 genç, dün Beyoğlu Adliyesi'ne giderek, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mağdur gençler bugün de İHD İstanbul Şubesi'ne gelerek dernek yetkillerinden yardım istedi. İHD yetkililerinden haklarının aranması için yardım talebinde bulunan gençler, başlarından geçen olayları bir bir yetkililere anlattı. AK Parti Beyoğlu İlçe teşkilatına da giderek yardım istediklerini belirten gençler, haklarını sonuna kadar arayacaklarını kaydetti.

Gençleri dinleyen ve başvurularını kabul eden İHD yöneticisi İhsan Kaçar, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından polisler hakkında kendilerinin de suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber