Ekstreye reklam girecek, faturalar renklenecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2008 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Banka, Türk Telekom ve cep telefonu operatörleri tarafından gönderilen ekstreler renkleniyor. Siyah beyazdan renkli baskıya geçilecek yeni ekstrelerde tüketiciye sürprizler de yapılacak. Araba çekilişine katılmaya hak kazanmadan, 'eşinizin doğum gününü unutmayın' ikazına kadar bir dizi yenilik uygulamaya konulacak.

Projenin mucidi Provus Bilişim Hizmetleri şirketi. Şirket, kedi kartı, ATM ve POS işlemlerinde Türkiye'deki 19 bankanın çeşitli operasyonlarını üstlenmiş durumda. Provus Genel Müdürü Alp Hepkarabelli, projelerine güvenini, "Yüksek değerde ekstrelerde finansal bilgiler, hesaptaki yatırımın performansı ve müşterinin bankayı sadece ekstre sayesinde izleyebilmesi sağlanıyor. İşletmeler, yeni bir ürün ve kampanyayı hızlı bir şekilde devreye alabildiği gibi bir taraftan marka imajlarını artırabilir diğer taraftan da pazardaki rakiplerine göre farklılık ortaya koyup yeni müşterilere ulaşabilir." diyerek ifade etti.

Provus yeni ürünü, 'kampanyalı Ekstre'yi Çırağan Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı. Toplantıda konuşan şirketin genel müdürü Alp Hepkarabelli, bugüne kadar uygulamada olan ekstrelerin görsellik bakımından oldukça geride kaldığını, zor okunduğunu, müşteriyi ilgilendirmeyen bilgi yoğunluğuna rağmen kişiye özel mesajları çak az içerdiğini kaydetti. Şirkmet, bu çerçevede her ay 50-60 milyon ekstreyi renklendirerek, reklam mecrasına çevirmeyi hedefliyor. Provus'un geliştirdiği yazılım sayesinde şirketler müşterilerine özel ekstre hazırlayıp özel kampanyalar düzenleyebilecek. Bu sayede şirketler ekstreler kanalıyla doğum ya da evlilik yıldönümlerine özel indirimleri, araç çekiliş kampanyalarını duyurabilecek. Full color teknolojisiyle işletmelere yeni maliyetler yüklenmeyeceğini aksine daha tasarruflu olacağını aktaran Hepkarabelli, "Hatta işletmeler ekstre ve fatura masraflarını sıfıra kadar düşürebilir. Madem ki bu ekstre sürekli gidiyor o zaman bu mecradan en iyi fayda sağlanmalı. Alınan reklamlarla ekstre masrafları sıfıra iner. Tüketiciyle birebir iletişim imkanı sağlayan bu sistemle tüketicinin adına hitaben mesajlar büyük etki oluşturuyor." dedi.

Alp Hepkarabelli, küresel piyasalarda başlayan ve Türkiye'de de etkisini gösteren finansal krize rağmen yatırımlarına devam ettiklerini aktardı. Mali anlamda her yıl ortalama yüzde 45 büyüdüklerini kaydederken, son 12 ayda yüzde 46 büyüdüklerini belirtti. Yıl sonunda 60 milyon zarflama hizmetine ulaşacaklarını ifade ederken, kriz ortamlarından etkilenmemelerini, müşteri maliyetini azaltmalarına bağladı. Hepkarabelli, "Yeni ürünümüz full color ile dünyada bu alanda ilk defa bu kalitede üretim yapan şirket olduk. Bu teknolojiyle her kişiye ayrı mesajlar özel kutlama ve dilekler gönderilebiliyor. Örneğin bana giyim firmaları, eşime kozmetik ürünleri ve oğluma da araba veya motosiklet reklamları ayrı ayrı gönderilebiliyor. Tuttuğunuz takımla ilgili mesajlar olabilir. Eşinin doğum günü veya diğer özel günleri ekstrede bankanız veya GSM operatörünüz size gönderebilir. Şu anki sistemde benim arabam yok veya çocuğum yok ama bana bu alanlarda reklam geliyorsa ben bakmadan çöpe atabilirim. Fakat her ihtiyaç ve ilgi alanı g-harcamalardan belirlenip yüksek katma değer sağlanabilir." ifadelerini kullandı.

2001 yılında kurulan Provus'un yüzde 70'ini Kasım 2007'de Türkiye'nin en başarılı özel girişim sermayelerinden Türkven satın aldı. Şirket, bankalara POS, kart ve ATM operasyonu konusunda uçtan uca hizmet veriyor. Bankaların bu yatırımları teker teker yapması yerine daha düşük maliyetlerle ve ölçülebilir hizmet garantisi ile söz konusu hizmetleri almalarını sağlıyor. Farklı sektörlerin ihtiyaçlarını da görerek makine parkını geliştiren şirket, aylık yaklaşık 40 milyon döküman baskısı yapabiliyor. Yine ayda 1,5 milyon kart kişiselleştirme hizmeti sağlayabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber