Başbakan'dan Bahçeli'ye tazminat davası...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2008 13:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

EDA HAN

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta TBMM'deki grup toplantısında kendisine ve partisine yönelik sert eleştiride bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında 100 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan dava dilekçesinde MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin geçen salı günü partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmasında AK Parti'yi ve Başbakan Erdoğan'ı ağır bir biçimde suçlayıcı ifadelere yer verdiği kaydedildi. Dava dilekçesinde Bahçeli'nin Erdoğan ve AK Parti'yi siyasi ahlaktan yoksun olmakla, vatana ihanet etmekle, bölücülüğün siyasi uzantısı olmakla, bölücü propaganda yapmakla suçladığı belirtildi. Söz konusu konuşmanın

eleştiri ve ifade özgürlüğünü aştığı ağır ve haksız bir saldırı taşıdığı belirtilen dilekçede, ağır hakaretler içeren bu beyanların siyasi eleştiri ve düşünce açıklaması kapsamında değerlendirilemeyeceği belirtildi. Dilekçede, Erdoğan ve partisinin kişilik haklarına ağır saldırı bulunulduğu savunularak, Bahçeli'den toplam 100 bin YTL manevi tazminat talebinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber