Polise hakaret etmekle suçlanan avukat beraat etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2008 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyoğlu'nda bir lokantada karıştığı tartışmaya müdahalede bulunan polislere hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan avukat Celal Güngördü beraat etti.

Beyoğlu 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Celal Güngördü ile avukatı Erdal Doğan katıldı. Şikayetçiler ve avukatları ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada söz alan sanık avukatı Doğan, tanık ifadeleri doğrultusunda sanığa yöneltilen suçun sabit olmadığının görüldüğünü ifade ederek, müvekkilinin beraatını istedi.

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı da tanık beyanları ve dosya kapsamından sanığın üzerine atılı suçları işlediğine ilişkin yeterli delil olmadığını belirterek, Güngördü'nün beraatına karar verilmesini talep etti.

Davayı karara bağlayan hakim, ?üzerine atılı suçları işlediğine ilişkin yeterli delil bulunamadığı? gerekçesiyle Celal Güngördü'nün beraatına karar verdi.

Dava iddianamesinde, Güngördü'nün, olay akşamı eşi ve bir arkadaşıyla Beyoğlu'nda bir lokantada yemek yerken yan masadaki kişilerle kısa süreli tartıştığı ve olaya müdahale eden polis ekiplerine de hakaret ettiği belirtilmişti.

Güngördü'nün ?mala zarar vermek? ve ?kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret? suçlarından 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber