Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 24 Ekim 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin doğusunda yağışlar devam ederken kuzeyde havanın daha da soğuması ile hafta sonu Marmara ve Karadeniz'de sağanak yağmurlar bekleniyor. Hafta sonu soğuk geçecek.

- İstanbul'da dört gündür güneş bolca görülüyordu, bugün ise bulutlanma artıyor, akşam hafif yağmur görülebilir. Yarın akşam yağmur sağanağa dönüşecek, İstanbul'da pazar günü yağmurlu ve soğuk geçecek. Ankara parçalı bulutlu ve soğuk, pazar günü daha kapalı olacak. İzmir'de rüzgar sert estiğinden akşamları hava soğuk oluyor. Bursa'da da pazar günü yağmurlu geçecek. Adana'da hava parçalı bulutlu, pazar günü hafif yağmur görülebilir. Bugün İstanbul 18, Ankara 16, İzmir 23, Adana 26 derece.

Marmara Bölgesi'nde hafta sonu yaklaşırken bulutlanma da artıyor. Kırklareli, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevresinde bugün yağmur hafif olarak başlacak. Yarın kuzeyden daha soğuk hava geliyor, akşam saatlerinde bölgede görülmeye başlayacak sağanak yağmur pazar günü daha kuvvetli yağacak. Aynı gün sıcaklığın bazı kentlerde 14 dereceye kadar inmesi bekleniyor. Bugün Edirne 18, Balıkesir 20 derece.

İç Anadolu genelinde bugün Sivas-Çankırı civarında yağmur görülebilir. Bölgede hava soğuk, sıcaklık gece Kayseri'de -1 dereceye kadar iniyor. Yarın bölgede hava parçalı bulutlu geçecek, pazar günü ise Ankara-Eskişehir civarında yağmur görülme olasılığı yüksek. Eskişehir 16, Niğde 15 derece.

Ege Bölgesi bu ay az yağış alıyor. Bölgede rüzgar sert esiyor, iki gün daha hava parçalı bulutlu olacak, pazar günü ise İzmir bulutlanırken İç Ege'de kısa süreli yağmurlar bekleniyor. Muğla 23, Kütahya 15 derece.

Bugün Akdeniz'de yağış yok ama Güneydoğu'da özelikle Diyarbakır çevresinde yağmur devam edecek. İki bölgede de sıcaklıklarda geçtiğimiz günlere göre düşüş var. Pazar ve pazartesi günü Akdeniz'de her kentte olmasa da yine yağmurlar görülecek. Antalya 27, Diyarbakır 20 derece.

Doğu Anadolu'nun hemen hemen genelinde sağanak yağış var, bölgenin en yüksek dağlarına kar yağabilir. Yarın yağışlar birçok kentte hafifleyecek. Pazar günü ise Van ve Hakkari arasında yağmur kuvvetli yağabilir. Erzurum 15, Malatya 19 derece.

Karadeniz'de yağış sürüyor, bugün Zonguldak'tan itibaren Artvin'e kadar yağmur var ama daha çok Samsun-Artvin arasında etkili olacak. Yarın ise yağış Kastamonu-Samsun arasında kuvvetli. Sıcaklık iç kesimlerde 15 derecenin altına iniyor. Bugün Trabzon 17, Bolu ve Samsun 16 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber