Cumhuriyet tarihinde bir ilk! Org. Başbuğ, Bakanlar Kurulu'na brifing verecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2008 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Başkanlığı tarafından 27 Ekim Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında, yürütülen iç güvenlik harekatına ilişkin brifing verileceğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında soruları yanıtlayan Tuğgeneral Gürak, terörle mücadeledeki yeni yapılanma konusundaki sorular üzerine, bu konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Tuğgeneral Gürak, "Terörle mücadele toplantılarında görüşlerimiz ifade edilmektedir. Çalışmalar devam etmektedir. O bakımdan bu konuda söylenecek başka bir husus yoktur" dedi.

Diyarbakır'da ve bazı illerde meydana gelen toplumsal olaylarla ilgili bir soruya Tuğgeneral Gürak, "Bizim herkesten beklentimiz, sağduyulu ve soğuk kanlı hareket edilmesi. Tahriklere kapılınmamasını bekliyoruz" yanıtını verdi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından Bakanlar Kuruluna iç güvenlik brifingi verilip verilmeyeceği sorusu üzerine de Tuğgeneral Gürak, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürütmekte olduğu iç güvenlik harekatına ilişkin Bakanlar Kurulunda brifing verilmesi Sayın Genelkurmay Başkanımız tarafından teklif edilmiş ve Sayın Başbakan tarafından kabul edilmiştir. Brifing, tarafımızdan, Genelkurmay Başkanlığınca verilecek. Brifing, 27 Ekim Pazartesi günü Bakanlar Kurulu üyelerine verilecektir. Brifingde Genelkurmay Başkanımız da bulunacaktır" dedi.

Tuğgeneral Gürak, Van'ın Başkale ilçesi İran sınırında iki karakola 21-22 Ekim 2008 tarihinde, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki bir üs bölgesine de 23 Ekim 2008 tarihinde teröristlerce yaklaşılmasının, Aktütün Karakolu Bayraktepe mevkisine yapılan saldırıyla benzer özellikler taşıyıp taşımadığı yönündeki bir soruyu yanıtlarken, bu iki olayın da Bayraktepe'ye benzer özellikler taşıdığını söyledi.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel tarafından yapılan Bayraktepe saldırısı incelemesinin sonucuna ilişkin soruya ise Tuğgeneral Gürak, "İnceleme son aşamaya gelmiştir. En yakın zamanda, kamuoyu ile paylaşılması gerekenler sizlere açıklanacaktır" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber