Anayasa Mahkemesi'nin yetkileri kısıtlanmayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2008 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetkilerinin kısıtlanmasının söz konusu olmadığını ancak Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetki alanına çekilmesini sağlamanın amaçlandığını bildirdi.

Yazıcı, Antalya'da bir gazetecinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin yetkilerinin kısıtlanması konusundaki çağrısına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine, MHP Lideri Bahçeli'nin değerlendirmesine karşılık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir açıklamasının bulunduğunu hatırlattı.

Yazıcı, "Burada ifade edilmesi gereken husus bence şu: Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetkilerinin kısıtlanması kesinlikle söz konusu değil. Anayasa Mahkemesi, Resmi Gazete'de yayımlanan kararının irdelenmesinden de anlaşılan o ki, görev ve yetkilerini aşarak bu kararı vermiştir. Görev ve yetkilerini aşarak karar vermiş olması dolayısıyla çok önemli bir kurum olan parlamenter demokrasilerde Anayasa Mahkemesi'nin görev alanına çekilmesini sağlayacak düzenlemelerin yapılması amaçlanıyor"dedi.

Bu çerçevede parlamentoya büyük görevler düştüğüne değinen Yazıcı, her siyasi partinin, her parlamenterin bu konuda, görevinin ötesinde sorumluluğu bulunduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber