YÖK Başkanı Özcan: Yeni üniversiteler için teşvik gerekli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2008 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, yeni kurulan üniversitelerin bir kısmının Türkiye'nin en zor yaşanacak bölgelerinde olduğunu belirterek, "Oralara gitmeyi teşvik edici yollar geliştirilebileceğini söyledi.

Prof. Dr. Özcan, yeni kurulan üniversitelerin rektörlerine yönelik seminer için geldiği Antalya'da Vali Alaaddin Yüksel'i ziyaret etti.

Akdeniz Üniversitesi'nin çay bahçesinde gazetecilerin gündemle ilgili soru yöneltmek istemeleri üzerine Özcan, "Keyfimi bozmayın, şurada rahatça çay içeceğim" karşılığını verdi.

Gazetecilerin ısrarı üzerine, Anayasa Mahkemesinin kararına ilişkin soru yöneltilmemesini isteyen ve sadece Antalya'daki seminer konusundaki sorulara cevap vereceğini belirten Yusuf Ziya Özcan, 23 yeni üniversiteye atanan rektörlerle bilgi alışverişinde bulunmak için bu semineri düzenlediklerini ifade etti.

Yeni açılan üniversitelerin akademik personel açığı olduğunu ve bütçeleri bulunmadığını bildiren Özcan, şunları söyledi:

"Bu üniversiteler, ayrıldıkları üniversitelerin bütçelerinden yararlanıyor. Yeni kurulan üniversitelerin bir kısmı Türkiye'nin en zor yaşanacak bölgelerinde. Oralara gitmeyi birazcık daha teşvik edici bazı yollar geliştirebiliriz. Üniversitenin bulunduğu yerin coğrafi şartları yaşam için çok elverişli değil ve ana merkezlerden uzaksa böyle ilave bazı şeyler, teşvikler vermek zorundayız. Vermezseniz çok insanın gideceğini de zannetmiyorum. Gitmedikleri takdirde de alınmamalıyız."

Üniversitelerin güvenlik sorunlarına da değinen YÖK Başkanı Özcan, gerekli tedbirleri aldıklarını, emniyet ve rektörlerle birlikte çalıştıklarını belirterek,güvenlik için komisyon kurmayı düşündüklerini söyledi.

Özcan, "İnşallah onu da YÖK'te gerçekleştirirsek güvenlik meselesiyle daha etkin şekilde uğraşmayı düşünüyoruz. Biliyorsunuz seçimler de geliyor, bazı tahrikler olabilir. Bu konuda üniversitelerimizi uyarırsak, tedbirler alırsak iyi olur diye düşünüyoruz" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber