Şube müdürü kendini 3 göreve birden atamış

Haber Giriş : 26 Ekim 2008 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına personel ve idareci atamalarını gerçekleştiren Şube Müdürlüğü görevini 4 yıldır vekaleten yürüten Yakup Turan, 2 yılda 4 görev yeri değiştirmesinin yanı sıra 3 görevi birden yürütüyor.

-Söz konusu durumla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bilgi isteyen Anadolu Eğitim-Sen'e bakanlıktan ?bilgi veremeyiz? yanıtı gelmesi üzerine konu TBMM gündemine taşındı. CHP Yalova Milletvekili ve Eğitim Komisyonu Üyesi Muharrem İnce, Turan'ın atamalarındaki hukuki dayanağın açıklanmasını istedi.

- Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına personel ve idareci atamalarını gerçekleştiren Şube Müdürlüğü görevini 4 yıldır vekaleten yürüten Yakup Turan, 2 yılda 4 görev yeri değiştirmesinin yanı sıra 3 görevi birden yürütüyor.

Yakup Turan isimli bir öğretmen 2004 yılında Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vekaleten Şube Müdürü olarak atandı. Müdürlük adına personel ve idareci atamalarını gerçekleştiren Turan 4 yıldır Valilik görevlendirmesi ile görev yapmayı sürdürürken, Turan'ın bu göreve asaleten atanması için gerekli şartları taşımadığı için asaleten atamasının yapılmadığı ileri sürüldü. Turan'ın kendini usulüz olarak görevleri ataması, halen vekaleten görev yapması iddiaları ile ilgili MEB'den bilgi isteyen Anadolu Eğitim-Sen ise bakanlıktan ?bilgi veremeyiz? yanıtını aldı.

MEB'in yasalar gereği Anadolu Eğitim-Sen'e bilgi vermesi gerekmesine karşın bilgi vermemesi ve ortadaki usulsüzlük iddiaları üzerine CHP Yalova Milletvekili ve Eğitim Komisyonu Başkanı Muharrem İnce, konuyu Meclis gündemine taşıdı. İnce, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Ağrı İmam Hatip Lisesi'nde meslek derslerine giren Yakup Turan'ın 2004 yılında Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürlüğü görevine vekâleten atanmasından önce hiç idarecilik yapıp yapmadığının yanıtlanmasını istedi.

-ŞUBE MÜDÜRÜ KENDİNİ MÜDÜR YARDIMCISI OLARAK ATADI-

İnce, Turan'ın Şube Müdürü olarak görev yaparken, sınav kazanmış olmak şartını yerine getirmemiş olmasına karşın kendisini 19 Ocak 2004 tarihinde Tezeren İlköğretim Okulu Müdür Yardımcılığı görevine atadığını belirterek, bu atamanın hukuki kaynağının açıklanmasını istedi. İnce, ?Asil kadroda bulunan şube müdürleri yerine personel ve idareci ataması yapan Yakup Turan, okul müdürü olabilme şartlarına sahip midir? Yakup Turan'ın askerden döndükten sonra Aşkale İlköğretim Okulu Müdür Yardımcılığı kadrosuna atandığı doğru mudur? Bu atamanın hukuki dayanağı nedir?? sorularını yöneltti.

-TURAN, 3 GÖREVİ BİRDEN YÜRÜTÜYOR-

Turan'ın, Merkez Aşkale İlköğretim Okulu Müdür Yardımcılığı görevinin ardından Ağrı Eğitim Araçları Merkezi Müdür Yardımcılığı görevine atandığını belirten İnce, Eğitim Merkezi'nin kapatılmasının ardından ise Ağrı Dağı Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcılığı görevine atandığını kaydetti. Turan'ın 2007-2008 öğretim yılı başında Ağrı'da yeni açılan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürlüğü görevine kendi kendisini vekaleten atadığı iddialarının doğru olup olmadığını sorarken, ?Yakup Turan'ın halen Ağrı Dağı Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı, Anadolu Öğretmen Lisesi Müdür vekili, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde atamalardan sorumlu Şube Müdür Vekili olarak görev yapmakta mıdır? Ağrı'da bu kişiden başka bu görevleri yerine getirecek kimse yok mudur?? sorularının da yanıtlanmasını istedi.

-?BİR KİŞİNİN 3 GÖREVİ YÜRÜTMESİNİN HUKUKİ DAYANAĞI NEDİR??-

İnce, bir kişinin 2 yılda 4 görev yeri değiştirmesinin ve aynı anda 3 görevi birden yürütmesinin gerekçesinin açıklanmasını isterken, Turan'ın aynı anda 3 görevi yürüyor olmasının hukuki dayanağının yok ise, atamaların iptal edilerek kendisine şimdiye kadar ödenen ücretlerin yasal faizi ile birlikte tahsil edilip edilmeyeceğini de sordu. İnce, Turan'ın vekaletle yürüttüğü bu görevlerden ayrı ayrı ve toplamda kaç saat ücret aldığının da yanıtlanmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber