İstanbul'da yağış gidiyor, sis geliyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Ekim 2008 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEVLET Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, salı gününden itibaren yağışların İstanbul'u terk edeceğini, perşembe gününden itibaren aralıklarla sis olmasını beklediklerini söyledi.

Zonguldak Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün koordinasyon toplantısına katılmak üzere kente gelen Çağlar, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı AKP'li Secaattin Gonca, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bektaş Açıkgöz ve ZKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Kopaç'ı makamlarında ziyaret etti. Çağlar, Prof.Dr. Kopaç'ı ziyaretinde DHA'nın İstanbul'da etkili olan yağışlarla ilgili sorularını cevaplandırdı. İstanbul'da sel ve su baskınlarına yol açan yağışlar için ilgilileri uyardıklarını belirten Çağlar, şöyle konuştu:

?İstanbul ve çevresi için ilgilileri uyarmıştık. Kuvvetli bir yağış olacağı uyarısında bulunduk. Bu gerçekleşti. Bugün yağış oranlarına baktığımız zaman Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege dışında kalan tüm yurtta sağanak ve gök gürültülü yağışların devam edeceğini bekliyoruz. Bugün için İstanbul'da parçalı bulutlu, sağanak yağışlı ve kuvvetli bir poyraz olmasını bekliyoruz. İstanbul'da salı, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi yağış beklemiyoruz. Yağış artık doğuya doğru hareket ediyor. Salı gününden itibaren İstanbul'u yağış terk ediyor. Fakat özellikle perşembe, cuma ve cumartesi günleri aralıklı sis olmasını bekliyoruz.?

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanacağı çarşamba günü İstanbul'da parçalı bulutlu bir hava beklediklerini belirten Çağlar, ?Aynı gün, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu bölgeleri hariç ülkemizin genelinde parçalı bulutlu bir hava olacak? dedi.

İç Anadolu, Karadeniz, Güneydoğu bölgelerinde hafta sonuna kadar aralıklarla yağış beklediklerini belirten Çağlar, cumartesi gününden itibaren tüm yurtta havanın açacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber