Hakimevi müdürüne yöneltilen suçlamalar

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 28 Ekim 2008 10:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bir sahtekarlık da adaletin göbeğinde

İstanbul Hakimevi'nin 10 yıllık müdürü, yemekli organizasyonlarda sahtecilik yapmaktan, hakimevinin eski eşyalarını satmaya kadar birçok suç nedeniyle tutuklandı

Cahit YÜCE / İSTİHBARAT

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı bünyesinde bulunan Tarabya'daki İstanbul Hakimevi'nde 1997'den 2007 yılına kadar müdürlük yapan Recep Akay'ı cezaevine götüren süreç, emrinde çalışan muhasebe şefi F.Y.H.'nin yaptığı ihbar üzerine başladı. İhbar üzerine harekete geçen Adalet Bakanlığı, 2 müfettiş ile 2 kontrolör görevlendirdi. Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'nın bilgisi dahilinde yaklaşık 1 yıllık bir incelemenin ardından tamamlanan soruşturma sonunda 17 sayfalık rapor hazırlandı. Müdür A.'nın, anılan görevi sırasında, kanuni yükümlülük ve sorumluluğuna tamamen aykırı şekilde ve görevi sebebiyle kendisine olan güveni zincirleme şekilde kötüye kullandığı saptamasının yapıldığı rapor, ekleriyle birlikte 4 klasöre ulaştı. Vergi denetmeni tarafından hazırlanan ?vergi inceleme raporu? ile bilirkişi raporu da bu klasörlerin içine girdi.

4 klasörlük dosya

Soruşturmanın ardından Recep Akay çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp Metris Cezaevi'ne gönderildi. Savcılık Akay ile birlikte yardımcısı Ç.K.Ç. ve muhasebe görevlisi İ.E. hakkında kamu davası açtı. Savcı, sanıkların 10'ar yıla kadar hapislerini istedi.

İddianamede müdür ile yardımcılarına yöneltilen suçlamalardan bazıları şöyle:

- Hakimevi'ne düğün organizasyonu için başvuran bazı kişilerle düğün sözleşmesi yapmadan haricen anlaşmak ve hakimevinin imkanlarıyla düğün töreni yaptırıp şahsi gelir elde etmek.

- Düğün sahiplerinden, düğün merasimi karşılığı olarak fatura tutarlarının üzerinde ücret almak.

- Düğünlerde tüketilmeyen içkilerin tamamını, kayıt dışı olarak şahsi çıkarları doğrultusunda kullanmak.

- Tesise ait araç ve personeli, şahsi işlerinde kullanmak ve çalıştırmak.

- Hakimevinin eski eşyalarının satışından elde edilen geliri, işletme hesabına aktarması gerekirken, şahsi hesabına havale ettirmek.

Çalıştığı kurumu zarara uğratmakla suçlanan müdür Akay ve diğer sanıklar önceki gün hakim karşısına çıktı. Duruşmada, üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyen müdür görev yaptığı süre içerisinde hakimevini zarar yapmaktan kurtardığını ve 10 milyon YTL'lik ciroya ulaştırdığını iddia etti.

Akay'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber