29 Ekim 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 29 Ekim 2008 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANIYOR

-Cumhuriyet'in ilan edilişinin 85. yıl dönümü tüm yurtta, Kıbrıs'ta ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor.

-Ankara'daki törenler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve diğer devlet erkanının Anıtkabir ziyareti ile başlıyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM'deki törende Türk resmi erkanının ve diplomatik misyon şeflerinin Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara Atatürk Kültür Merkezi'ndeki resmi geçit törenine katılıyor.

-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğini öğle resepsiyonu düzenleniyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyetin 85. yıldönümü nedeniyle Çankaya Köşkü'nde akşam resepsiyonu veriyor. (Saat: 8.45/9.30/11.15/13.30/19.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN KURTULUŞ VE CUMHURİYET MÜZESİ'NİN RESTARASYON SONRASI AÇILIŞ TÖRENİNDE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulus'taki Kurtuluş Savaşı Müzesi ve Cumhuriyet Müzesi binalarının restorasyon sonrası açılışlarını gerçekleştiriyor. (Saat: 15.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNDE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan 13 adet alt-üst geçitin Sincan'da düzenlenecek törenle toplu açılışını gerçekleştiriyor. (Saat: 14.30)

-BAKAN EKER ESTONYA TARIM BAKANI SEEDER GÖRÜŞMESİ

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Estonya Tarım Bakanı Helir Valdor Seeder ile bir araya geliyor. (Saat: 14.30)

-TOBB'UN YURT İÇİ FUAR KATILIMINDA KADIN GİRİŞİMCİLERİN DESTEKLENMESİ PROJESİ

-TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Aynur Bektaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katılacağı bir basın toplantısı ile Yurtiçi Fuar Katılımında Kadın Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi'ne ilişki bilgi veriyor. (Saat: 12.00)

-MAHKUMİYET KARARI VERİLENLER ŞARTLI SALIVERİLECEKLER

-TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AKP Mersin Milletvekili Zafer Üskül hazırladığı yasa teklifiyle, hakkında mahkumiyet kararı verilen kişiler, Yargıtay'dan dosyalarının gelmesi beklenmeden şartlı salıverilecekler. Düzenleme ile dava süreci bitmemiş dahi olsa bir mahkum, şartlı salıverme hakkına sahip olmuşsa, bu haktan yararlanacak.

-CHP'Lİ ÖZYÜREK'TEN DTP'YE ?KİTAPÇIK? TEPKİSİ

-CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, DTP'nin Meclis'te milletvekillerine dağıttığı ve ?sarı, kırmızı, yeşil? tonların dikkat çektiği kitapçığa tepki gösterdi. Meclis'te ilk kez Kürtçe bir kitapçık dağıtıldığını belirten Özyürek, ?İlk Kürtçe programın dağıtılmış olması önemli bir unsur. Ama içeriği daha da önemli. Burada demokratik özerklik adı altında eyalet sistemi öneriliyor? dedi.

-YARGITAY, ?DUYGUSAL? AVUKATI MAHKUM ETTİ

-Yargıtay 4. Ceza Dairesi, katılan hakkında açılan davayı takip etmek için anlaşıp vekalet alan sonra, katılanın davanın masraflarını vermemesi üzerine duruşmalara katılmayıp davayı takipsiz bırakan avukatın ?görevi savsama' suçundan mahkum edilmesi gerektiğine karar verdi.

-Daire, verdiği emsal kararında, avukatların görevini, ?özen, doğruluk ve onur? içerisinde yerine getirmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekerek, ?Sanık avukatın, davayı takipsiz bırakarak katılanın mağduriyetine neden olması eylemi görevi savsama suçunu oluşturduğu gözetilmeden yasal temelden yoksun gerekçelerle beraat kararı verilmesi bozmayı gerektirmiş.? dedi.

-SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE "5 YILLIK ZORUNLU DOĞU GÖREVİ" İDDİASI

-Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen alımlarına hız kesmeden devam ederken 13 bin öğretmen adayını sözleşmeli olarak atamaya hazırlanan Bakanlığın atanacak adaylara 5 yıllık doğu görevi sürprizi yapacağı iddia edildi.

-Hakkâri Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun iddiaları doğrular nitelikteki bir açıklama yaparak, ?Önümüzdeki günlerde Hakkâri ilimize 5 yıl burada kalacak şekilde 561 öğretmen tayini olacak? dedi.

-DOĞUM GERGİNLİĞİNE MÜZİKLİ TEDAVİ

-Hamile kadınların günde yarım saat rahatlatıcı müzik dinlemesinin; stres, sinirlilik ve depresyon üzerinde olumlu etkilerinin olduğu bildirildi.

-ANKARA DEVLET TİYATROSU KASIM AYI'NDA 142 TEMSİL VERECEK

-Ankara Devlet Tiyatrosu, Kasım ayı boyunca, 9 sahnesinde 3'ü prömiyer olmak üzere toplam 22 oyunla 142 temsil verecek.

-CEMAL REŞİT REY, KASIM PROGRAMINA ?CONTINENTAL BREAKFAST? KONSERİYLE BAŞLIYOR

-Cemal Reşit Rey Sahnesi, yirmi üç konserin yer aldığı Kasım ayı programıyla sanatseverleri büyülemeye hazırlanıyor. Dünyaca ünlü usta isimlerin yer aldığı Kasım programının ilk konserini Vurmalı çalgılar ustası, vokalist ve aranjör Arto Tuncboyacıyan'ın ?Continental Breakfast? verecek. Grup, bu konserle ilk kez İstanbul seyircisiyle buluşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber