Avrupa Kalite Büyük Ödülü alan Devlet hastanesi...

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 29 Ekim 2008 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Avrupa Kalite Büyük Ödülü'nü Türkiye finalistlerinden Bosch-Bursa Dizel Fabrikası ve Bursagaz, ?Başarı Ödülü'nü ise Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi aldı. 1993 yılından bu yana düzenlenen yarışmaya, Türkiye bu yıl dört kuruluşla başvurdu ve büyük bir başarıya imza atarak 11 finalistten dördü olma başarısını yakaladı. Yarışmada ayrıca en çok ödül alan ülke de Türkiye oldu.

Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kamu Kategorisi'nde 2006 yılı ?Ulusal Kalite Büyük Ödülü'ne layık görüldükten sonra, ?Avrupa Kalite Ödülü'nü de alan Türkiye'den tek sağlık kuruluşu unvanını aldı. Ödüller Paris'te Louvre müzesinde düzenlenen Gala Ödül Yemeği'yle sahiplerini buldu. Avrupa'nın kurumsal mükemmellik konusunda en saygın ödülü olan Avrupa Kalite Ödülleri, 1988 yılında ?Avrupa'da sürdürülebilir mükemmelliğin itici gücü olma' misyonu ve ?Avrupalı kuruluşların mükemmelliğe eriştikleri bir dünya' vizyonuyla kurulmuş olan EFQM-European Foundation For Quality Management (Avrupa Kalite Yönetim Vakfı) tarafından veriliyor. Bugüne kadar Türk kuruluşları tarafından yedisi büyük, 15'i başarı olmak üzere toplam 21 ?Avrupa Kalite Ödülü' kazanılmıştır.

Türkiye şu anda dereceye giren kuruluşlarıyla ?Avrupa Kalite Ödülü'nü en fazla kazanan iki ülkeden biri durumunda bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber