Üniversitelilerin istihdam şansı arttı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2008 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından üniversite mezunu ve mezun olma durumundaki gençlerin daha kolay iş bulmalarına yönelik düzenlenen, "İşe Giriş Süreci Yönetimi" konulu seminer tamamlandı.

ATO Meclis Salonu'nda 27-28 Ekim 2008 tarihleri arasında gerçekleşen seminerde, Yrd. Doç. Dr. Esmeray Yoğun Erçen tarafından, işe giriş sürecine ilişkin tüm ayrıntılar, uygulamalı olarak anlatıldı.

Başarılı olanlara "Katılım Sertifikası" da verilen semineri değerlendiren Yrd. Doç. Dr. Esmeray Yoğun Erçen, küreselleşmenin sadece üretim-işveren tarafında değil, işgücü piyasasında da etkisinin hissedildiğini belirterek, özellikle 1980'lerden sonra personel yönetiminden insan kaynakları yönetimi zihniyetine geçişle beraber, iş arayan adayların mülakatlarda başarı yakalamasının zorlaştığını söyledi. Artık, yetkinliklere dayalı mülakat süreçleri uygulandığını ve başarılı adayın buna göre seçildiğini vurgulayan Esmeray, "Endüstrileşmenin kan kaybettiği bölgemizde istihdam şansı özellikle yeni mezun gençler için giderek korkulu bir rüya halini almıştır. Bu seminerle Adana ve çevre kentlerin üniversitelerinden mezun ve mezun olma konumundaki genç adaylara modern mülakat teknikleri, farkındalık-özgüven konularında uygulamalı eğitim verilmiştir. Bu ve benzeri eğitimlere katılımların bölge işgücü kalitesini üst seviyelere taşımada önemli bir etken olduğuna inanıyorum"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber